外國 恐怖短故

719 回覆
491 Like 7 Dislike
屌你老母留名!
深夜,一名男子在地鐵車廂裡到處走動

「請問,你是43歲嗎?」男子不斷問著人們歲數

「你怎麼知道的?」另外一名男人回應

「你是32歲嗎?」「是...是的」人們紛紛投以好奇 驚恐的眼光看著

那男子最後走到一名女子前問「請問,你是25歲嗎?」

「不...現時還是24,不過還有3分鐘就25了 」女子微笑回答道

男子驚覺,「果然...」

唔明

堅唔朋

呢個好經典
講個男人有特殊能力
加紅字重點
次次見到呢到post都唔明

明明有啲故事回過咁多次帶, 都會有咁多人get 唔到
深夜,一名男子在地鐵車廂裡到處走動

「請問,你是43歲嗎?」男子不斷問著人們歲數

「你怎麼知道的?」另外一名男人回應

「你是32歲嗎?」「是...是的」人們紛紛投以好奇 驚恐的眼光看著

那男子最後走到一名女子前問「請問,你是25歲嗎?」

「不...現時還是24,不過還有3分鐘就25了 」女子微笑回答道

男子驚覺,「果然...」

唔明

堅唔朋

呢個好經典
講個男人有特殊能力
加紅字重點

我睇果個版好似係睇到果個人幾多歲死
最後問果條友答24 但佢仲有三分鐘就25
姐係全車人三分鐘內會死
留名
雖然有好多都睇過,但都留個名
給象仔,最恐怖短故

星期一、星期二、星期三、星期四
星期一、星期二....

唔明
想知呢個post大家年紀大約幾大?
唔係扮老屎忽,而係好多篇係我中小學時已經聽過。成日loop。
但見好多人好似第一次睇 e.g 醫院病人手帶,2個媽媽果d

真係想知.... 搞到我好似係平空時空咁:o
唔係扮老屎忽,而係好多篇係我中小學時已經聽過。成日loop。

我想知 利申90後

我都想知 利申90後
留名
留名
話唔明嗰d係咪弱智

之前恐怖邏輯個post我都發覺有啲人理解能力有啲「古怪」
給象仔,最恐怖短故

星期一、星期二....

唔明

你日日返工 終極短估
給象仔,最恐怖短故

星期一、星期二....

唔明

你日日返工 終極短

問題係以前基本上齋睇無咩討論
家下一齊研究下增加下樂趣
點解短故會冇啦啦變一啲聽過百幾次既揭尾故
一波一波咁黎
每波數量唔好太多
有哂答案先開下一波

一次十幾條真係睇死人

係味睇緊唔同既野
貼d10年前各大forum廣傳果d先,可能有人未睇過

1. 有一年登山社去登山,其中有一對感情很好的情侶在一起.

當他們到山下準備攻峰時,天氣突然轉壞了,但是他們還是要執意的上山去.

於是就留下那個女的看營地,可過了三天都沒有看見他們回來.

那個女的有點擔心了,心想可能是因為天氣的原因吧.

等呀等呀,到了第七天,終於大家回來了,可是唯獨她的男友沒有回來.

大家告訴她,在攻峰的第一天,她的男友就不幸死了!

他們趕在頭七回來,心想他可能會回來找她的.

於是大家圍成一個圈,把她放在中間,到了快十二點時,突然她的男友出現了還混

身是血的一把抓住她就往外跑.他女朋友嚇得哇哇大叫,極力掙紮,這時她男友告

訴她....

在攻峰的第一天就發生了山難!

全部的人都死了只有他還活著........

你相信誰?

p.s.呢個故事被拍成世界奇妙物語其中一集同電影兇間雪山

我都唔明

應該係個男人落葯令女人生cancer, 而人體脂肪係可以用來造蠟燭。

殘體字

葯係藥的異體字,唔係殘體
http://humanum.arts.cuhk.edu.hk/Lexis/lexi-can/search.php?q=%DF%D3
留名

應該係個男人落葯令女人生cancer, 而人體脂肪係可以用來造蠟燭。

殘體字

葯係藥的異體字,唔係殘體
http://humanum.arts.cuhk.edu.hk/Lexis/lexi-can/search.php?q=%DF%D3

「药」先係殘體
2、我一個人要乘出租車,司機問我: 
你們兩個要去哪裏? 

3、一人從車禍的現場走開,迎面有人攔住他: 
hei !你的一只手還在車上呢! 

4、車開得飛快,一個老太婆趴在窗外看著我。 

5、開摩托車接女朋友下班,後半夜有點涼,女友溫柔的張開雙手摟住我。 
忽然她摸我臉:“冷嗎?”剛想接口 
忽然發現腰際女友的雙手一直沒離開,啊! 

6、昨夜上網,朋友突然來敲我家窗戶叫我出去玩~!正準備開窗說不去, 
才突然想起自己搬家了,從1樓搬到10樓~~ 那是誰啊?? 

7、午夜裏,由噩夢中驚醒的我,看到哥哥坐在床邊,輕輕地問我:“怎麽了?” 
我說:夢見一群抱著自己腦袋的鬼追我! 
是不是這樣的?說著,哥哥把他的頭摘下來了。 

8、辦公室的高層電梯只停15-30樓,在30樓工作的小F,一天加班到深夜後獨自坐電梯下樓 
電梯每層都停下開門,門外沒人,最後,停在了14樓 
門外一白衣女子說:好擠喲,我也要進來......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞