外國 恐怖短故

719 回覆
491 Like 7 Dislike
留名
留名
有幾個女士常常都在我窗外跑來跑去,我已經看了好幾天了,我懷疑她們從事不法工作,是小偷嗎?今天她們進來我房間,將我捉走,明明我房什麼東西都沒有...還將我綁起來捉走。阿是綁架嗎?
保護廣東話 有無人有興趣譯咗做粵文?
有幾個女士常常都在我窗外跑來跑去,我已經看了好幾天了,我懷疑她們從事不法工作,是小偷嗎?今天她們進來我房間,將我捉走,明明我房什麼東西都沒有...還將我綁起來捉走。阿是綁架嗎?

精神病院?

話說有一晚,我幫個仔com被個陣,佢無啦啦同我講:"老豆,幫我睇下床下面有無怪物啊。"
咁我為左要氹佢訓著咪循例望下囉,點知我係床下底又見到佢,另一個佢,打晒冷陣同我講:"老豆,有個人係床上面。"
深夜,一名男子在地鐵車廂裡到處走動

「請問,你是43歲嗎?」男子不斷問著人們歲數

「你怎麼知道的?」另外一名男人回應

「你是32歲嗎?」「是...是的」人們紛紛投以好奇 驚恐的眼光看著

那男子最後走到一名女子前問「請問,你是25歲嗎?」

「不...現時還是24,不過還有3分鐘就25了 」女子微笑回答道

男子驚覺,「果然...」

唔明

嗰個人嘅能力唔係知你幾歲,係知你幾歲死。。。

呢個有bug 袛係話佢全車人都係今年死 雖然低機率但唔係無可能
如果佢問最後一個人係咪25歲,佢答仲有幾分鐘就26咁先係眞正GG

唔明

男人見到D 人嘅壽命,即係話3分鐘後有事故導致全車人死亡

我覺得係咁?唔係既話唔一定係三分鐘內就死

後後面看你的感覺很差,不如你轉過頭該我看看你的樣子

話說有一晚,我幫個仔com被個陣,佢無啦啦同我講:"老豆,幫我睇下床下面有無怪物啊。"
咁我為左要氹佢訓著咪循例望下囉,點知我係床下底又見到佢,另一個佢,打晒冷陣同我講:"老豆,有個人係床上面。"

JustAnotherMuffledVo
我為兒子蓋被子的時候他說,"爸爸,看看我床下有沒有怪物。"為了安撫他我就往床下看了,我在床下看見了他,另一個他,發抖著輕輕說,"爸爸,有個人在我床上。"

呢個最恐怖

我有幾個解讀
1. 4人版本
2. 2個兒子既爸爸
3. 3代同堂版本
唔知仲有冇其他解讀

4人版本姐係點
我第一眼睇完覺得有人準備係後面對冧我
你站在橋上看風景 看風景的人在樓上看你
深夜,一名男子在地鐵車廂裡到處走動

「請問,你是43歲嗎?」男子不斷問著人們歲數

「你怎麼知道的?」另外一名男人回應

「你是32歲嗎?」「是...是的」人們紛紛投以好奇 驚恐的眼光看著

那男子最後走到一名女子前問「請問,你是25歲嗎?」

「不...現時還是24,不過還有3分鐘就25了 」女子微笑回答道

男子驚覺,「果然...」

可以解釋嗎
尋晚,我錫咗我老婆同個女一啖就去瞓。今朝起身,我俾人綁咗張病床上面,護士同我講「你發咗場夢」....
留名
一班人慶祝第一宗人體冷凍實驗成功,但佢冇辦法同佢哋講佢仲有意識
JustAnotherMuffledVo
我為兒子蓋被子的時候他說,"爸爸,看看我床下有沒有怪物。"為了安撫他我就往床下看了,我在床下看見了他,另一個他,發抖著輕輕說,"爸爸,有個人在我床上。"

呢個好寒

好明顯床上果個先係怪物
好地地點會問床下有冇怪物,又真係咁巧合有個人係床下,擺明想先下手為強屈佐床下果個人係怪物。反而床下果個係正常人,所以唔知床上果個係怪物,稱呼床上果個係「人」

呢啲情況正常人點會瞓喺床下底唔出去搵父母
應該係上面先係人瞓覺
問怪物應該係聽咗啲故事,話床底有怪物嚇細路嗰啲
點知今次真係有怪物
留名
給象仔,最恐怖短故

星期一、星期二、星期三、星期四
星期一、星期二....
憑印象分享一個 我用第一人稱寫

非原創 以前係高登見過

我翻嗰份工天未光就要出門,咁有日翻工係某個馬路口見到個婆婆要過馬路,咁我見佢行動不便就打算揹佢過去。
過到馬路有個報紙檔咁啱有人開檔,冇啦啦個報紙佬叫我:

哥仔,你揹住個紙紮公仔做咩?
騎劫多題 呢題可能要想一想像先明

遇難

有4名登山客在暴風雪下遇難

他們逃到一間空無一物的房子裡避寒

A說:"這樣下去不是辦法,我們什麼都不做也會凍死。我有個提議;

"我們有4個人,4人坐在每一個角落,由我開始,走去下個角落拍一拍B;然後B又走去下個角落拍一拍C,不斷走來走去保持清醒吧。"

到了第二天,救援隊來救他們了,他們亦靠這個遊戲存活下來了。

有第五個人?
樓主想聽個個係咪類似咁:

人戈坐的士返屋企,司機問:「兩位去邊?」
樓主想聽個個係咪類似咁:

晚上自己坐的士返屋企,司機問:「兩位去邊?」

呢個唔係好明,點解要殺左男朋友?

我都唔明

呢個真心睇唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞