日本鐵道消息及旅遊情報交流區(87)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
上Google map篤下呢堆城市再check下佢哋之間個距離咪知自己係咪太大諗頭
你唔係以為銅鑼灣去天水圍咁坐程969個零鐘就到下
得5日集中一兩個點玩下會輕鬆啲
想問吓Tokyo subway ticket可唔可以一次過買幾張,然後分開嚟用?
因為就咁一張72時cover唔晒7日行程
佢Cut走上高地就夠,其他4個都可以即日來回,但上高地由東京出發最少都2日1夜啦
最少都要cut 咗上高地
JR札幌
想請教大家
諗住去完箱根之後直接去江之島
見到箱根周遊券(新宿出發)包新宿往返小田原站一程
用周遊券可否坐小田原 -> 藤澤
離開時用pass由藤澤返新宿?
定係應該箱根周遊券淨係買當地版;其他車程用西瓜咭就算?

我都係十月頭去上高地同諏訪
五日都玩唔完喎
想問下有冇人試過上JR eastえきねっと買e-ticket?
想用黎買特價單程新幹線
一係最後個行有人坐,投訴你霸左佢既位
一係見你後面個行全程無人坐比你放近D方便你
唔得,用西瓜卡就的
回程坐JR順路過小田急
LM
今日最後一日可以喺東海道新幹線車上聽到Ambitious Japan
見南阿蘇鐵路開返
如果想去南阿蘇嗰頭但唔自駕會唔會好麻煩
有牌建議揸車
收到,唔該晒
jr pass全國版10月加到5萬羊
依家買定未加價既pass之後用得唔得?
得 留意mco有效期
係咪得klook買先有3個月有效期
官網買得1個月仲未起飛
https://twitter.com/JRCentral_OFL/status/1681910736690507776?t=vkAhoGrxrpEuGfZrhoN2Vw&s=19
【ニュースリリース】新型特急車両「385系」量産先行車の新製について

しなの 383系下一代
有大窗有振子
營業係數25416嘅芸備線 東城-備後落合區間即將復修完成,29/7全線再開

https://www.chugoku-np.co.jp/articles/-/335054
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞