日本鐵道消息及旅遊情報交流區(87)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
所以東海有得買孖位

想問下
點解會search唔到個車費?

我純粹係想查返前幾日我坐呢程實際要幾多錢
當日我係用Pass坐
唔識日文

係咪有人不滿肥佬佔埋隔離位
試下用yahoo乘換案内揾
肥唔係罪,但又肥又阻住嘅應該即場燒死
YAHOO直頭出唔到呢個選項俾我
佢建議天王寺去新大阪個程係用地鐵,唔係JR

btw搵到個叫ekitan的網,終於出到exactly呢程+有車費睇
想問下大家如果買到人吉飛入去
大家會等原車出定其他方法走
其實日本都幾多西客(指日本人),最近成日都見到喺始發站,如果架車有一段時間之後先開,Cross-seat既位啲西客上車就會拎野扔低霸哂4個位,然後再行返出車廂去買野,等到架車就嚟開先返嚟,架車已經要企人,成班人望住佢地
想問下 我打算由新宿去河口湖 打算買jr東3日pass
係唔係可以先用呢個訂咗位先 去到再買pass拎pass 去換我程車嘅飛㗎?
因為見到佢話係already have a pass 有d擔心 但見宜家班車已經有咩位剩
點解唔係網上買埋pass
好似係要登入你個ac
而佢會讀到你未買pass
強烈建議官網買pass再劃位
因為啱啱見到得返好少位 心急㩒咁reserve先
如果我宜家官網買埋 係唔係買完再cancel岩岩個幾個位 之後再訂過
佢讀到我未買呀 但我click左旅行社買個個
諗住㩒入去睇下班車仲有冇位 點知㩒㩒下 又真係比我劃到位
有位你都劃唔到重驚

買pass→放返個位出嚟→自己再劃過
小心日本時間半夜系統收工
我手持新幹線指定席,一去到自己個位佢哋就即刻調去前兩排,擺明博大霧
想知依家邊間可以農曆新年四千出頭
好 宜家即搞 唔該哂
紅色大字又唔想逼山手線咪坐巴士囉
https://sky-budget.com/2023/07/20/narita-shuttle-ikebukuro-2/
hk express咋
但同時有班日本人又好正 見你旁邊個位擺咗袋佢寧願企都唔坐埋嚟
利申 佢問既話會讓個位出嚟 但佢鍾意罰企我冇理由阻止佢
24日午前2時25分頃、JR山手線は大崎駅で信号制御装置が故障し、全線で運転を見合わせている。JR東日本によると、再開は正午頃までかかるという。
你想講SL人吉?搭單程夠啦,去到鳥栖大把其他方法走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞