日本鐵道消息及旅遊情報交流區(87)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
【バス代行について】
以下の運休列車に対するバス代行を行います。
・旭川 20時06分発 稚内行き 特急サロベツ3号 : 旭川→稚内間
・稚内 17時44分発 札幌行き 特急宗谷      : 稚内→旭川間
※特急宗谷(稚内→旭川間)の代行バスについては、旭川駅から各方面への列車へお乗り換えはできません。また、旭川駅から各方面への代行輸送は実施しません、

有代行巴士,到旭川可以轉返做特急列車
脱出稚内
單程內陸機+5日+3日
https://www.youtube.com/watch?v=1A4YWUvGgz4
隨時變左根室本線翻版
冇錢就唔整
夏天都要搞d咁嘅嘢
去左點走?
旭川既話,可以搭天北宗谷岬落音威子府轉巴士
上年因為天災,依家就人禍

不過我覺得閹割版好搵人笨
其實佢都計到冇死錯人
長崎/佐賀3日 ¥7000 + 大分3日¥7500 = 6日¥14500
北九州5日都¥14000
我覺得幾好呀 可能少咗班人爭指定席
最重要係無咗最多人爭的由布院之森
谷多啲人上由布
九州:由布自由席已爆
由布院之森基本上係日經
一陣d仆街冚家剷搏大霧躝上去咋,盞搞
唔洗擔心 我敢保證一定會
好多人話自己成日去日本但連自由席指定席個concept都冇
想問問各位巴打
知唔知東海道個架踴子號係咪都要預先買左飛先?即場用suica 搭唔搭到?
有位就坐嘅on9
唔識字
一係就識都唔睇
直通運轉都冇概念你話屎唔屎
其實呢班盲毛最應該跟旅行團
都唔知自由行做乜柒
可以上咗車搵車長補特急車費,不過唔包有位坐,最好都係買定飛
應該要加高個罰款,而家太好人
係,全車指定席

睇完消化完唔明再問
嗰d一係真係唔識,一係就搏大霧嘅撚人,佢老味呢d人應該最少罰100倍車費先夠,或者好似以前 Super View Odoriko咁上車前就查飛,無嘅即場彈走佢,但而家請夠唔夠人都成問題
劃左位照鳩坐都見過
之前搭relay kagome, 有對香港情侶劃左BC位但一上車就坐AB位
開車冇耐車掌查飛見唔對路就出聲叫坐返岩位

點解知係香港人,因為條女用muji公廁袋仲要齊齊戴九巴口罩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞