日本鐵道消息及旅遊情報交流區(87)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
「水都唔派支」
幫你book埋酒店好冇?
自己上網查下運行狀況啦 佢講英文咪又係攪到你confuse
急行大雪4號
(入面包括急行はぼろ(入面仲有急行るもい)/急行紋別)
所以係1拆4

札幌>網走(急行大雪)
去到深川
第一拆:急行はぼろ>幌延(羽幌線)+急行るもい>留萠(留萠本線)
去到旭川
第二折:急行紋別>遠輕(名寄本線)
去到遠輕
急行大雪又同急行紋別拼結>網走
https://uratender2.blog.fc2.com/blog-entry-544.html

Google 完去到網走仲可以接釧網本線落釧路
請閣下善用車上提供嘅資源 多謝合作
JR tokyo wide pass 係咪最多早一個月買
網上搵唔到邊到可以早兩個月
官網早一個月買最好
即時劃埋位

我直程係撞車班列車上面,講真JR 四國對應真係差同慢

同車都有日本人問有冇接駁的士,問左成粒鐘都係話冇
鄉下地方你想點對應快

D野係無就係無,職員亦唔識變魔法變出來
有冇得refund?
鄉下地方即刻變架車出嚟咩
你係咪覺得架車入面會有大量的水擺定係度??

遇到大風雪要停係度十幾粒鐘捱過夜都係咁啦

日本人英文超廢,呢樣係常識,大把人唔識英文
仲要鄉下地方,無英文廣播有咩咁出奇
我喺青森都要等2個鐘先話會安排代行的士
鄉下地方係咁慢
好過撞到出左軌 更加有排搞
點慢都唔夠閪日本慢
2017 日本打風,係外房線 有接駁巴士坐都係等左粒幾鐘
你睇清楚人地問乜先

同埋記英文名易過記平假名啦
Pass = 乘車券+自由席特急券
有Pass就可以係有效區域內隨意出入閘,普通車任坐
搭自由席憑Pass上車,見有空位就坐得
車長過黎查飛就俾Pass佢睇同講去邊度落車
好清楚
唔該晒
有個疑問如果用全國Pass搭北越急行由直江津去越後湯沢
買飛係咪買直江津到越後湯沢?
同埋本身搭妙高躍馬線到直江津轉車得4分鐘係唔係趕唔到係直江津買北越急行嘅飛?
https://ja.wikipedia.org/wiki/%E5%8C%97%E8%B6%8A%E6%80%A5%E8%A1%8C%E3%81%BB%E3%81%8F%E3%81%BB%E3%81%8F%E7%B7%9A

直江津-犀潟:JR
犀潟-六日町:北越急行
六日町-越後湯沢:JR
諗緊11月中去東京
但睇緊有冇可能加價前買定
落車補飛應該都可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞