日本鐵道消息及旅遊情報交流區(87)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
買左全國Pass就用全國Pass個網Book富士回遊新宿去大月,咁就直接坐到落車,途中車掌搵你補錢或出閘時補錢
但係我喺全國pass 個官網search 新宿到大月,只有Kaiji 11(第4-12卡車嘅位),冇第1-3卡嘅富士回遊。
係有其他方法search到富士回遊果3卡,定我一定要塔kaiji 到大月落車行翻上富士回遊果3卡到?
應該有更加嚴重嘅區域
應該會搵到新宿~大月嘅富士回遊㗎.........你搵錯時間?
你坐KAIJI去到大月再行返去應該無乜可能
大月落行去車尾應該夠時間行吧
有機會太多人逼爆上唔到車
下午三點 呢個時間應該要劃定
逼到上車先講喇
無五能線 下禮拜去成程最期待

我search SHINJUKU-OTSUKI 0930出發嘅,得依一班,唔知點樣search 富士回遊
呢架就係,不過頭尾分開之嘛
同一架車

佢有7分鐘你落車再上車的 (如果逼得入)
唔係咪行過隔離站上富士急行,都係遲半個鐘但九成有位坐慢慢去
想請問6日係新宿,之後三日上野,比較方便可以買邊款旅遊pass? 兩大人,一小童,行程如下,thanks.

第1天:抵達東京 - 乘坐N'EX成田特快前往新宿
第2天:下北澤、新宿
第3天:明治神宮->原宿->表參道->貓街->東京塔夜景
第4天:築地市場、皇居等
第5天:鎌倉一日遊
第6天:川越一日遊
第7天:上野、淺草 、秋葉原
第8天:輕井澤
第9天:晚上回程
特急變通勤電車
0625 新宿中央線上車, 高尾0725有架普通 直到河口湖 落車補錢
七月去無計,出年7月會爛多一次
條YouTube link? 200% 乘車率
嚴格嚟講全部都唔應該買
NEX來回飛你用唔著回程
3日5日嗰啲pass又唔夠cover

如果輕井澤搬去第2/3日
可以考慮下東京廣域pass嘅
咁我應該每次座車走去買票?感覺幾麻煩下,有冇d 玩10日8日既pass? 價錢貴少少都ok

暫時未諗調行程,如果輕井澤調去第三日,可以夾日邊日行程?

另外,想問成田機場搭N’EX,網上我又唔見有單程買,去到先買驚多人排隊。

Thanks
富士回遊係

但かいじ同あずさ一般好少滿
所以佢買到飛叫佢轉去後面
又或者轉富士急行,更少會坐滿
睇時間表
https://www.jreast.co.jp/e/routemaps/pdf/routemaps_timetable.pdf

就算坐巴士隨時仲快,不過成日有人話會塞車(少少總會有但好誇張又未遇過)
NEX單程都係按賣飛機,好易無咩人排隊
輕井澤你都預一日,仲要夾咩行程?隨便揀一日換就得

攞張SUICA就搞掂
你望下呢張Pass可以點幫你,來回輕井澤已經回本:
https://www.jreast.co.jp/multi/zh-CHT/pass/tokyowidepass.html

因為你去既地方牽涉唔同交通工具,冇一張Pass包得哂
買幾張Pass溝埋用既話你肯定亂,用IC card好過

網上當然有單程票買,買完憑QR Code去售票機攞快靚正
全國14日唔係貴少少咁簡單

調第三日係就返你NEX去新宿
咁先回到本

官網有 你揾唔到啫
好多人唔會上網買定NEX係因為唔知入境搞幾耐
https://youtu.be/K3KLJZt_m7k

之前原來自己都係度貼過忘記左
佢用IC card咪唔洗每程買飛
新幹線同NEX都要買飛
ekinet ticketless太高難度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞