日本鐵道消息及旅遊情報交流區(87)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
原來係咁,唔該哂

地址個到我冇日本地址,唯有焗住填酒店個地址?
唔該晒 嚇咗一嚇

同埋開左account之後記得喺「クレジットカード登録・変更」呢版加返張信用卡先
我事前無加,set bot果時就喺呢步用多左時間
唔小心無quote到 樓上答你
唔該晒

另外想問下,set bot係咪一定搶到飛?如果我有時間人手搶會唔會穩陣啲?定係一定唔夠bot鬥

同埋洗唔洗提前幾多日set,如果聽日就要搶唔知趕唔趕得切?
地址求其google 領事館
bot 係開賣前7日可以set
如果買左全國Pass都頭另外買指定席劵?
嗰段冇客到連地方政府出埋雞幾乎包哂維修費都叫唔郁jr 九州肯整
bot唔係一定搶到,系統會喺開賣當日bot根據上星期所有人set bot次序,同人手搶既人一齊喺10點正(香港9點正)開始搶。

我無為意呢點,喺香港時間9:40 set好bot,到時開賣當日系統會順次序處理左一星期前9:00~9:39既bot request,之後先到我
唔洗,全國pass就直接去返全國pass 網到搶飛啦
係九州pass 咁麻煩冇得用pass 網上book 先焗你買張指定席劵
後尾諗諗下七日去埋旭川有啲趕

CTS -> HKD 應該就直接坐ANA

JR 五日pass應該至少函館->札幌 札幌小樽來回 札幌->新千歲
我今朝9點試過模擬搶下飛練定先,點知真係1分半鐘內full哂,好顛 但一個鐘內間唔中都有飛多出嚟畀人買(可能退飛?)好似下面個張相

係,因為有人退飛
原因應該係bot 同棍波都買到要揀一set 嚟退

我上次兩點退飛,之後企左成個下晝都冇人執雞
全國pass網同九州pass網唔係同一時間搶飛咩
全部都係搭車30日前日本時間10點開搶
只係全國pass 網可以直接用pass book SL人吉而九州Pass 網唔得
全國pass網冇bot黎book嘅話一手殘就GG
咁唯有要人手搶好似好啲

如果搶唔到都冇辦法
啱啱前一秒search 下一個月28都有 可惜我28先啱啱到

我28到福岡,諗住29先開始用全九州5日pass

但我全九州pass好似冇包埋SL 人吉?

其實包唔包我都唔理得咁多,畀多咗咪畀多咗,我聽朝會專心搶咗人吉(如果搶到既話)之後先再搞pass
資料取自JR九州FB,應該解答到你嘅疑問
咁樣我諗應該要成功搶到了?頭半分鐘即刻confirm買咗

再加埋銀行有transaction email confirmation

多謝晒巴打你喺九州po(9)個置頂comment 好有用 靠你先咁快買到
買到了啱啱入信用卡資料個時候喺カードの愛称名到 kick 咗一kick ,原來係卡既用途
直接買咗了 依家再買pass
原來JR PASS 可以劃JR 四國予土線 "しまんトロッコ"

記得要揀江川崎~土佐大正駅間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞