日本鐵道消息及旅遊情報交流區(87)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
SL 人吉都幾悶,沿路都冇介紹有咩景點,可能係代行路線
個人認為兩樣都唔好
但無regular 西瓜卡,有咩建議?
好彩有JRP,出嚟又咁啱有快速あいづ又有得免費劃唔係要受兩次同樣嘅苦
iPhone開張Suica
日本D SL係咁 賣情懷 係得新潟去會津同花卷線嗰兩款好D 本身車廂多啲gimmick嘢
我覺得坐完呢兩款其他嗰啲可以唔使嘥時間去食塵
次次都坐到瞓著
但係真係唔好坐
啲車越新越差
可以
巴打我有睇到你個買SL人吉飛既攻略,好詳細

我今朝9點試過模擬搶下飛練定先,點知真係1分半鐘內full哂,好顛 但一個鐘內間唔中都有飛多出嚟畀人買(可能退飛?)好似下面個張相

如果係咁既話,我都係要去日文網整定account先(英文同中文好似冇,啲資料要買飛個陣先填)。咁樣整定account 真係慳好多時間(起碼一分鐘)

但整account 個到有少少唔係好明,係名個到,第一漢字個part 我諗都係填返我正常中文個名?但下面個行我唔係好明要填咩,係咪英文名?

另外,個地址好似一定要填日本地址,咁我填我住既酒店應該冇問題…..?

麻煩晒巴打
頭枕果舊黑色膠硬到
巴打啱啱坐完? 我都好想坐,但好驚搶唔到飛
熊本行易D搶

一唔飲酒一路食馬肉hea左2個半鐘
第一個名填平時個中文名
第二個名要填片假名,可以去呢度轉換 https://namehenkan.com/
早幾年肥薩線雨災中斷之前係由熊本去人吉,沿住球磨川行風景靚好多
買pass 5日都要19000 yen
JAL外國人優惠一程先5500 yen
落機始終難預時間
可以直接買火車飛大約8000幾yen(記住買指定席)
之後飛機翻札幌丘珠

去埋旭川pass係抵d
但係旭川可以高速巴士來回解決
有記名版。部機有英文,跟住做就得。
鍾意 Sanrio 可以買前者做記念
box seat都咁痛苦?
頭枕硬
JR九州唔收海外Aeon? 今朝用咗aeon張wakuwaku碌
Aeon JCB廢武功啫
即係去熊本個方向?但唔係拖住嚟行咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞