日本鐵道消息及旅遊情報交流區(87)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Thanks 咁我計清楚可唔可以趕得切加價之前買先
已買東京廣域周遊券
計劃7/28去熱海,見到踴子號 9點個班去伊豆可以揀位但點解去修善寺就冇得揀位?
已買東京廣域周遊券,7/27搭NH860 預定0820 到羽田
計劃7/28去熱海,見到踴子號 9點個班去伊豆可以揀位但點解去修善寺就冇得揀位?
同埋想問係咪可以喺羽田機場喺護照取票機一次過拎晒啲周遊券同指定席券?
三島、修善寺過左界喇
羽田機場冇你講嘅護照取票機
乖乖地排counter
人多嘅話可能淨係畀出即日嘅指定席券
FYI 佢未劃線講清楚係邊一日開始加價
嚟緊農曆新年想去日本東京
前排睇三千零 無買到琴日睇已經去到四千出頭
想問吓有冇機會回落 要求唔高 變返三千幾都好
定係只會越來越貴 早買早著
求達人解答
100%把握答到你問題嗰個應該去咗炒機票
都係嗰句
機票價格可升可跌 甚至變成毫無價值

諗住睇吓有冇ching以前有類似經驗 都係買過年機票
可以指點吓迷津姐
嫌貴可以選擇唔去
張pass在來線最多去到熱海,修善寺已經過咗JR東日本範圍,需要另外補錢,理論上你可以坐到尾,但有人劃咗你個位就要讓位
而伊豆急行線係張pass包埋,所以
我問左了,職員話張Pass出唔到自由席特定,要另外比錢買搞左好耐
個FARE CLASS佢有機會多人SEARCH推高左,跟住跌返
亦有機會真係有人買晒依家加左

你呢個問題同問緊開左三舖大下舖會唔會開細一樣.....
黎緊準備去
打算買東北五日 係咪都係計第一日入閘五天
因為上次去都係即買即用
今次可能要提早劃定位 咁買
利申上一次都係就咁篤機買
2018/19/20/23 呢4 年嘅農曆新年我都有去東京
可以同你分享一下

我坐幾次機艙都係滿座,所以航空公司係唔憂賣

農曆新年檔期機票價格,基本上係越遲買就越貴
你係有心去就好而家買
再唔買等睇上到8K唔包行李
りんくうタウン駅有人拎刀桶人
但架機8點先到counter都關左
我淨係會去熱海係熱海站落車,咁係咪最好都係揀返伊豆方向可以揀位坐會好啲?因為修善寺方向淨係可以揀2人相連位但唔似伊豆方向咁有得揀exact坐邊個位
不過¥880就算啦,佢話到時拎Pass+立席券上就OK
+1 同埋佢個時間係咪指counter嘅時間唔關部機事
有得揀點解唔揀,唔同方向嘅踴子號東京至熱海呢段係連結一齊行,熱海駅先會分拆去唔同方向
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞