日本鐵道消息及旅遊情報交流區(87)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
剛剛睇左,原來全國版唔包
西日本個D係包埋
唔怪得啦
我記得西日本pass可以照坐
原來全國版唔得
東武去川越來回好平,仲要有pass
全國pass基本上只要直通其他公司嘅路線都要補錢
全國版除左要接駁孤立JR線外都唔包
反而各jr自家pass會同人地傾所以包埋

啱啱都退埋
想買Tokyo JR Wide Pass
Day 1搭NEX出東京
Day 2搭富士回遊來回河口湖
Day 3 去輕井澤來回

請問係咪官網買最好? 官網買完係咪有得online劃位
定係要去到東京嗰日喺成田拎完飛再劃?
係 係
如果你驚入境搞得耐趕唔切就落地先劃
會買Tokyo JR Wide Pass
返機場果程東京搭NEX去成田空港
但如果想係成田駅落一落周圍行下
有冇得出兩張NEX
東京 --> 成田, 成田 -->成田空港
定係淨可以成田去成田空港就咁入閘坐普通jr
both ok
感謝
唔用pass的話係
JR東日本嘅pass只能劃踴子號,新幹線上smartex買飛就得
全國pass就用返全國pass個系統劃就得,但一定要經官網買pass
南町田グランベリーパーク-東京
有買地鐵pass
有冇得拎住南町田グランベリーパーク-渋谷嘅飛唔喺渋谷出閘搭到尾?
弱弱一問,JR WEST官網買左 東京>名古屋, 名古屋>新大阪 新幹線車票,
係東京站邊度攞飛? 可唔可以係自助機攞?
可以一次過攞埋名古屋>新大阪 新幹線車票? 因為東京站係JR EAST, 唔知得唔得
無講有自助機,似要去排隊
理論上部機有e5489 icon就得
係呀,但東京站有冇?大阪就一定有啦
過有人通道,有咩問題都可以噉解決。想知專業方法嘅話,好似精算機都用得,但要留意有冇開始日期係咪已經用緊嘅問題。
有,東京駅八重洲出口嗰邊有JR東海售票處同售票機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞