日本鐵道消息及旅遊情報交流區(87)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike

lm

當年落住雨雪影完全身濕哂
請勿與五毛談話
知道,已blocked
想請問要去福岡、廣島、岡山、名古屋,係咪應該買全國pass?定係分開買?感激
幾多日唔講,得幾個地方名,一律建議揸車最好
夜行高速巴士

咁樣係咪即係連nobinobi 都冇位?

之前你又話sunrise瀨戶出雲唔岩你用既?

應該唔係我嚟
我打算出雲 > 東京 > 瀨戶
我想問如果手上有長野新潟Pass既話,我去㩒機出指定席票係咪要去返佢區域入面既站既機先出到?

定係可以喺任何一部東日本既機,我插張券入去都出到指定席票?

我見個Online reservation 系統勁廢,係咁話繁忙中
理論上應該東日本嘅機就出得
咁都仲偷雞入去
水色大字
泰國旅遊討論區(9)
https://lih.kg/AisCBOX
#445 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
MINE LINE留名

Not bad wor
可以plan下
想用全國 JR pass 坐超級因幡由岡山去鳥取
我知中間"智頭急行"嗰一段要額外比錢

想問
1. 可唔可以車上補錢
2. 如果1. 唔可以, 係唔係要上郡落車再去"智頭急行"counter 比錢? 我見官網只有呢啲counter
有冇方法可以岡山上車前就買埋直接坐到尾

https://www.chizukyu.co.jp/language/zh-tw/information/index.html
上車補錢,如果想平啲就係上郡行番去自由席坐
或者上網買智頭急行嗰段嘅飛
睇時間做人,踴子號1300後就無車,新幹線一個鐘有兩班
如果你用JR東日本嘅pass就只包踴子號,新幹線唔包
乜要另外俾錢?
你行左人地條路點會唔洗俾返錢人
智頭急行唔係JR,JR西日本同人有合作,所以部分Pass先可以免費搭
但係全國Pass就只可以搭JR路線,呢程就唔包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞