[A/I][Gen2][Raid] Pokemon Go (11) N記無講利基亞幾時無

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

打 火鳥 隊伍,請立即準備!

以下以高血/防,容易入手為依歸,高手可以無視...

1. 滾動岩 (落石 + 尖石攻擊)
(Rock Throw + Stone Edge)

2. 水伊 (乜都得,2格技可能更好)
(Whatever, 2 Charge Move is better)

3. 班吉拉 (咬住 + 尖石攻擊)
(Bite + Stone Edge)

4. 雷伊 (乜都得,2格技可能更好)
(Whatever, 2 Charge Move is better)

5. 電龍 (充電光束 + 電磁砲)
(Charge Beam + Zap Cannon)

6. 鯉魚龍 (咬住 + 水砲)
(Bite + Hydro Pump)

↓ 尚可,Not Best ↓
7. 背背龍* (水槍 + 水砲)
(Water Gun + Hydro Pump)
↑ 尚可,Not Best ↑

絕對不要用幸福蛋
使用入場券,可以無限挑戰直到贏為止 或 2小時出現時間完畢。

人數不足: 無論已入場或仍在等候入場,都可以都可以離場再入。已入場按離開返回上圖橙色畫面,請再按上方練束。

未選精靈: 入場後按離開,會返回上圖橙色畫面,盡快選好精靈入場,會重返原本果場。

全部瀕死: 返回上圖橙色畫面,重選過6隻/補血再戰,會重返原本果場,不會扣卷!

Raid Battle知多啲
http://telegra.ph/Raid-06-24

自己入Telegram Group留意你該區有咩四星Raid打
Pokémon Go 香港頻道
https://t.me/HKPGC
Raid Battle小知識

Raid 只會在0600-2045之間出現

平日就返工前、放飯、下午茶、收工、尾水都會多人打

每日可以獲得一次免費挑戰券,不能同時擁有兩張免費券,記得每日都用。

可以喺道館上面嘅 PokéStop 攞到,同一日想再挑戰要買入場券(Premium Pass)。
各地區群組會提供附近 Raid 發生地點,請多加留意 Pinned Message,唔好撳右上角嘅 X,確保獲得最新資訊。

唔該:
急凍鳥用 班吉拉、滾動岩、火系打、次選其他好大力嗰啲(唔好用肥大唔該)
利基亞用 班吉拉、電系打、次選其他好大力嗰啲。
你無卡比背背,幸福蛋最多用1隻,放喺隊伍最後1格,咁樣可以撐耐啲。但係只係放係最尾,因為幸福蛋打RAID既攻擊力同海馬一樣! 無用架!

常見問題

Q:請問團體戰免費卷每日一次個計法係
A. 第一日用過,到夜晚12點就可以再拎
B.第一日下晝3點用過,就一定要第二日3點先可以再拎

係邊種?

A:接近A

但正確D黎係
每日過左12點, 而你手上冇卷, 你就會轉到1張
換句話講, 如果你尋日張卷未用, 你打左手上張卷, 你變左0卷, 之後你就會轉到1張返黎, 你可以即日再用埋佢

其他基本開Game資料:
https://docs.google.com/document/d/1qRuUruRSBArH3OknXaGdTTNiE2KS0u1lyUUP41EP7cw/

巢穴一覽表(17年7月27日至8月12日適用)

紅唇娃 | 粉嶺和興遊樂場
狃拉 | 花墟公園
小山豬 | 石門, 彩虹道公園
戴魯比 | 馬鞍山公園

第一代
奇異種 |
小火龍 | 坪石公園
車厘龜 |
阿柏蛇 |
穿山鼠 | 寶康公園
比卡超 | 獅子山公園
蚊香蝌 | 天水圍公園
卡斯  | 屯門公園
鐵腕  | 九龍公園
鬼斯  | 九龍城寨
大岩蛇 | 青衣東北
食夢獸 | 北區公園
鐵甲犀 | 西灣河遊樂場, 秀明道公園
飛天螳 | 城門谷, 摩士公園
鴨嘴火 | 九龍城寨
菊石獸 | 百福田心公園, 梨木道公園
萬年蟲 | 藍田公園

第二代
菊草葉 |
火球鼠 |
小鋸鱷 |
芭飄蟲 | 荔枝角公園
燈籠魚 | 蒲崗村道公園
毽子草 | 青衣海旁
長尾怪 | 九龍仔運動場 慈雲山中央公園
陽陽瑪 | 景雲街遊樂場
未知圖 | 離島區、海中心
果然翁 | 大埔海濱公園, 南蓮園池
麒麟奇 | 屯碼
土龍弟 | 荃灣公園
壺壺  | 上環海濱長廊

最新開Post Template
https://goo.gl/a84hpD

唔知係咪得我個度搞到咁
全部都係同一條友開
留名
火鳥配咩招好?
火鳥配咩招好?

大字爆

唔知係咪得我個度搞到咁
全部都係同一條友開

澳洲
火鳥配咩招好?

Overheat
留名
岩岩食完飯落樓下玩發現有隻利基亞
仲見到有17個人準備打 點知就不停彈app
最後人地夠鐘開波 我仲係彈緊game

今日係有D彈

我打親神獸都成日 有無計?
中環摩天輪隻老班去到1806hrs,希望陣間落去夠人打
岩岩食完飯落樓下玩發現有隻利基亞
仲見到有17個人準備打 點知就不停彈app
最後人地夠鐘開波 我仲係彈緊game

今日係有D彈

我打親神獸都成日 有無計?
屌 鐵甲暴龍無rock throw真係好撚雞肋
又煙火雞
屌 鐵甲暴龍無rock throw真係好撚雞肋

所以只可以配ms+eq打雷公
我想問下改裝 go plus個位巴打有冇link 搵過好似唔多覺有您講個間
我想問下改裝 go plus個位巴打有冇link 搵過好似唔多覺有您講個間

同佢講埋要改裝
會加價
頭先第一次打神獸 好彩有人carry 完場得8粒波都捉唔到 想課金買卷

同佢講埋要改裝
會加價

唔該晒巴打

同佢講埋要改裝
會加價

唔該晒巴打

改裝左有咩分別

同佢講埋要改裝
會加價

我都想揾 感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞