閃電俠 Flash 電影 討論區 (2)

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
因為佢係十幾歲,冇咁影接受到咁多野
同埋故事未完
第四季就唔洗睇
呢度我反而覺得Batman 唔係指save佢生命,係save咗佢頹廢嘅餘生
我都係咁覺得
記得好似BARRY同肥BEN講ZSJL同呢次TIME TRAVEL係唔同
佢會斷開意粉個設定來講
改變過去唔係單單改變一樣野
係會連改變過去前既再前d既野都改變埋

例如男超人變女超人
照計你放鑵鑵頭落購物車唔應該連再之前既野都改埋(變左表姐來左地球,表弟俾人抽血抽死)
都係用意粉比喻
當個碟有無限條意粉

但女超人死係無限條意粉嘅必然交位
黑閃唔信,一直試到變阿伯都改變唔到女超人死。

即係本身主宇宙閃去左老母冇事嘅宇宙,
但呢個宇宙Zod係成功贏左,其實可以想像老母只係遲死十幾年

但正如
Miles果邊嘅下集延期,唔知會唔會係因為救老竇概念同閃電俠好似?
不過有樣野同閃電俠唔同
Miles果邊所有平衡宇宙時間流動都一致。
Miles果邊嘅下集延期,唔知會唔會係因為救老竇概念同閃電俠好似?
不過有樣野同閃電俠唔同
Miles果邊所有平衡宇宙時間流動都一致。
可以理解做雙關語
成套戲玩時間線同多重宇宙好睇在於佢好多說話都可以頭尾echo返
想佢接受現實
如果唔係個故事好易bug
查導正義聯盟閃電俠d 特效型好撚多
呢個supergirl casting 果時比人屌到飛起, 又話樣衰又話黑人
依家出黎效果好好, 好夾到孤高既Krypton人特質
佢著左suit電就黃色
唔著就藍色
好吸引
唔知閃電會唔會換人
其實ezra 做得好好
根據《綜藝》(Variety)獨家報導,《閃電俠》(The Flash)導演確認將執導《蝙蝠俠:英勇無畏》(Batman: The Brave and the Bold)。

https://variety.com/2023/film/news/brave-and-the-bold-andy-muschietti-directing-batman-film-the-flash-1235646262
咁clooney 線原本個flash 去左邊?
又去左fuck up第二條線?
咪原本而家呢個
佢個罐頭令老豆留係屋企所以老母無被殺,逆閃因為佢老豆係屋企所以唔出手?......定因為呢條有買到罐頭既線根本唔會有閃電俠所以就唔會有逆閃番黎殺老母?
JL果陣一幕果陣個樣我都仲可以接受....依家係又老又肥過果陣係仲差左....
上次回帶1秒
今次至少回廿幾年
梗係唔同
仲有個髮型好唔掂
蘇麗珊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞