閃電俠 Flash 電影 討論區 (2)

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
老母嘅死
Barry
Barry
上一秒同18歲講放手
下一秒搞貨架洗咗隻Lin頭Batman出來
最撚過份係開頭堆bb
DC真係好可惜 明明咁多正嘅角色 咁唔爭氣都有
無三代
套戲有咩睇
如果第二個universe Setting唔同咗 我當唔計kryptonite

但係子彈導彈同zod 嗰枝野都係差不多? 都係硬件
我覺得唔make sense個位係點解子彈導彈唔得但係Zod支野得
點會無意義?
NWH其中一樣被讚得最多嘅就係Tobey同Andrew出場係Tom最低谷嘅support佢,幫助佢走出傷痛
而唔係就咁登場俾觀眾拍手就算
講真覺得成套戲嘅訊息
就係我DC 都reboot 咗咁多套電影 樣樣都唔收得
好似老母個句講係時候放手了 唔好咁執着同marvel 鬥 唔係每樣事情都有個解決辦法
佢本身目的就係要抽佢血拎dna
咁佢有整件入到肉嘅儀器又唔需要講到明
前面搞咁多ON9野自己害死自己AUNTIE
對唔住真係覺得佢自己攞黎
用個ON9劇本去引出兩個客串
不過賣情懷果度落足力抵讚
要执呢d細節位大撚把可以講
故事有講時間有d關鍵野無得改
佢可能意為唔搞人就無事

其實套套戲都大把呢d位
針對DC放大黎講真係仆街
好似鏡粉講我不是鏡粉但好好聽一樣嘔心
唔知十月仲上唔上到套水行俠
其實佢最後對住老母講咁多嘢已經違反左個規則,應該直接阻住自己返去
佢好似未明自己其實係不斷響多元宇宙走來走去,整咗一個loop出嚟,而唔係改變自己個宇宙,或者咁講套戲根本放棄咗搞咁多設定,做好啲劇情野已經好多人讚,橫掂都係重啓
劇本差就係差
細個追過舊兩套蜘蛛俠
咁樣出場咁樣劇情感覺完全浪費
有冇人知字幕中「大癲」個英文原文係咩?
其實如果唔留一手直接佢要自己殺死老母就真係癲
駛撚解釋咁多咩
劇情好就得
陣間又會問蝙蝠俠點解知咁多
又可以用意粉解釋到
主動同被動問題

漫畫明咗件事之後直接阻止自己,最後雖然都有reboot宇宙做副作用,但封信同老母回憶高章好多

電影就....ZSJL已經講過唔可以隨意改變時間,到呢度又叫18歲放手,但最後都係手多搞埋貨架

咁樣觀感已經差好遠
反正呢套都九成變絕響諗黎把鬼
數學題:老母死果刻現場有幾多個閃電俠
只可以講今次剪出嚟,真係睇得好爽
同埋男主角加各種鋪排搭救,不過就有啲似NWH,包裝做足,睇完當下好正,但冷靜翻落嚟就會諗返d故事有咩問題。
但未睇之前,見啲人講到同蜘蛛俠一樣咁正,我自己就覺得唔係啦
肥 Ben 咩事個人殘哂, 係咪同老婆成日做愛比人榨乾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞