閃電俠 Flash 電影 討論區 (2)

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
你咁樣講咪即係劇情需要
你好似搞錯咗少少野
Zack cut係緊接BVS 咁又何來Knightmare線會冇左呢?
同埋Zack cut Cyborg 救超人禁制前已經睇到未來超人引致Knightmare 所以正義聯盟成員會俾Darkseid殺死。
點會單單就係Flash 阻止老母盒爆炸就引致Knightmare
Knightmare係未來既事會發生嘅野,唔關Flash倒帶事。

你可以我地冇辦法知道套戲亦冇解釋究竟Zack cut時間線有冇Broken到,照道理用Flash呢套戲嘅細節就係Barry岩岩先Broken咗個Timeline

broken咗嘅Timeline人會變咗,有啲野冇發生,舉例Back to future 會唔同咗人做。

但事實上Barry倒帶老母盒真係冇野改變到,人冇唔同事件亦冇唔同,唔似套戲只係改咗個番茄醬就令一連串歷史改哂。

但係Batman同Kara嘅死所涉及嘅時間冇咁長,理論係可以用阻止老母盒爆炸個招改到。
欣直嗰種女神
佢講乜都得架啦,咁撚樣兜…
冇錢整就冇錢整啦,啲CG真係差到Ps4咁喎大佬
咁Kara打柒俄佬 Barry冇咗能力 個到係正常人祝點啦掛…
買單有六億都偷笑
DCU咩都未定,點講啫
最快都要comic con hall h 啦
你個名
成個線條出哂黎
佢一向都係精神有問題
屌你老母
好撚煩呀你
我都覺
六億盡

會唔會一陣冇錢賺,跟住WB 高層又換人,又reboot
10分打交入面前段比SG 㩒住黎打,仲以為收左佢皮之後bbq 大結局
都唔明Michael Shannon有咩好投訴
登場時間咁少,又有得袋袋平安
咪好似bale咁囉 唔中意拍爆谷戲
佢個語氣唔似投訴,純粹係陳述事實
無咩可能
需知道票房受好多因素影響,套戲本身好睇唔代表會收得
尤其係呢啲franchise戲好受其他作品嘅影響
Dr Strange食住No Way Home個勢,收得唔出奇(其實佢收9.5億)
但The Flash上兩套係Black Adam同Shazam,再加埋DCEU個朵又唔係特別吸客
收到6億嘅話都算係好唔錯
對我嚟講有幾點唔滿意
最重點真係你又要用多次Black zero事件但成個靈魂人物冇咗,就係henry cavill…

成個DCEU冇咗個靈魂人物話哂呢套Flash都係最後一套DCEU冇henry cavill簡直係終極遺憾。

Kara出場又連Mos soundtrack 都唔用… 反而Batman89又用

感覺就係用Mos Black zero但又架空Mos,Zod、啲飛船所有野都係Mos產物,反而個感覺最Symbolically 嘅野冇咗得個殼咁。

而Barry最後救唔到老母之餘直情成個Timeline 連michael keaton都要死成個宇宙冇埋,所謂Superman Logo最象徵性嘅Hope意義完全失效咗。

其實個啲假CG客串nicolas cage、christopher reeve、jay garrick彩蛋單純真係情懷,對件事冇影響可以唔出都得。

同埋Keaton又好快答應幫Barry , 好似完全冇戒心咁唔驚佢俾人知係Batman 冇咗種花花公子味變咗初頭變咗Homeless樣咁,佢又識得Timeline嘅問題好似佢都經歷過Timetravel咁。

啲節奏去得好快啲情緒未到位就落下一個Scene , 救完Kara出嚟,Kara搵Zod見到Zod殺軍人又唔阻止反而番番去搵Barry。

DARK FLASH 又好奇怪出咗好少場口連追逐打鬥都冇。
一坐即死
梗係死多數有攝野
佢倆個啲戲好睇咩?
nicolas cage
我冇睇過DC戲都覺得呢套ok,特效差少少可以接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞