閃電俠 Flash 電影 討論區 (2)

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
果個宇宙似係佢識ge人死晒
自己又唔洗出動
冇左自己ge意義
本身已經冇咩生存目標
日日係間大宅渾渾噩噩嘅老蝙
不如搏老命打場轟轟烈烈
笑個吓 我FF咗佢講句 I’m Bird man
佢療傷果下對住塊鏡笑 睇嚟佢應該同漫畫一樣 batman先係佢既真正身份認同 可以再次出任務著suit令佢可以做返自己覺得好滿足 所以最尾先同barry講you already have
刁罅星仲要死完MAY即出,個情緒跳撚到.......
原本planning 係
JL主軸
Supergirl
Batgirl beyond
WW
Suckman
Flash

Ben affleck 卷入時間線裂縫等Barry 救
用Back Adam 引入jsa

但一個打得都無,所以最後crisis 要靠Henry Superman 救場

Rock black Adam 中途騎劫左個plan

想變成JL+Henry Superman +SS 打佢一個

然後black Adam 炒左就結埋心水reboot
佢表示過佢冇開認真mode 冇用方法演技
但已經演得好好
仲有佢好似話接Marvel係因為佢班仔女想
騎咩劫 本身wbd新老細上場後hamada 個plan就收左皮啦 the rock係爭做新dc大佬咋嘛
其實係咪冇人知改左結局
原本結局好似仲係keaton冇轉到人
上面d人都唔知屌乜
無robin 死左Alfred 之後就無牽掛?
Keaton+supergirl +henry superman+gal ww

寧願佢出呢個

跟住搵ben嘅過程又可以拍一集諗起都開心
可能一生目標都放左fight crime 度
Gotham 變左最安全城市佢左目標做廢老姐
我睇落又唔覺真係頹
咪話葛咸好安全唔再需要佢
Marvel都有認真少少嘅戲
偏偏佢就去咗演最鳩個幾套之一嘅雷神
你都仲係唔明我講咩
你咁樣倒果為因,Keaton同Kara嘅死係因為Black zero事件
成個宇宙最後都會俾Zod毁滅
所以個個宇宙嘅Flash 先不斷Time travel想救呢件事最後變成Dark flash

即係Barry救唔到老母原因係Black zero事件間接令到Keaton都做埋炮灰。

直到見到Dark flash佢先知點救都冇用先要back in time。

即係Keaton係冇存在過,但如果Barry又再Timetravel始終Keaton都係因為被Black zero事件而引致死

唔係點解Dark flash開頭會推咗Barry出去。

你咁樣架空當兩個宇宙即係有兩個Keaton 成件事根本冇講過有兩個Keaton , ben都係得一個,Keaton又係一個,係水佬可能有兩個,Barry有3個,但最後兩個都係死。

就係因為Dark flash搞到件事咁撚死,如果你話原結局法庭出面見番Keaton咁就真係你所講生存緊。

但依家個結局唔係三巨頭亦唔係見到Keaton

直情依家Keaton唔存在..
佢人生既目標就係為父母報仇 清除gotham罪惡 無試過好似正常人咁拍拖結婚生仔 依家佢唯一目標達成到 老年又無兒無女咪過住頹廢既廢老孤獨生活
成個body真係好正
young barry應該好冧佢,好想救佢
loop左幾十年都肯繼續loop變埋Dark Flash
都要飛髮㗎
殺撚曬d villain
有其他時間線有keaton存在(tim burton universe)只係果個keaton無見過barry無見過kara 因為呢條先係正常既時間線 電影入面既keaton係barry fuck with time創造出嚟 令到keaton bat同佢本身既timeline 交錯 本身唔應該存在 而呢條時間線佢係點都會死 因為係fixed point 戰力不平衡點都唔會救到佢 結尾barry修補返自己既屎 咁所有野就返返原位 Keaton 係屬於佢既timeline仲生存緊

乜套戲有咁難明?

Fake news
屌,哩句個撚個都係執Cate Blanchett口水尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞