閃電俠 Flash 電影 討論區 (2)

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
但一開始懶搞笑到成個 如來神掌個乞衣咁
一時接受唔到
我估佢講George Clooney
Flash真係慘過蜘蛛俠
蜘蛛俠都只係死一次身邊重要既人
Flash係睇住阿媽死,又救過
然後又知道阿媽係唔救得,只可以睇住佢死
比同一個情境傷幾次
佢地喺氪星時冇超人體質
如果係話未來發明咗時光機,咁樣回到過去製作time loop我覺得合理,但而家係閃電俠冇俾佢撞,將來嘅壞閃就唔會有能力,冇能力就返唔到過去
個打交方法仲要同以前一樣
根本依套成套都係fan service
imax唔需要,4dx享受下佢搖同震可以一戰
動作快過以前
其實batmen同佢解釋意粉理論個陣有講,每次time-travel 改變過去都係中間一點係有交錯,然後會有新既past同future
我個人理解係佢班人係時空碗個陣搞到唔同既timeline撞埋一齊,就好似一堆唔同既意粉咁碎埋一堆
然後18歲barry死左之後timeline重新分返開,將已經碎哂意粉重新組合過
所以當barry返去自己個條timeline,所有歷史&人物都無變,但有部分人物因為重組變左其他timeline既人
但都係拳拳到肉
有冇tdk宇宙彩蛋
呢套戲少有全程無恰眼瞓,由頭到尾都緊湊無悶場
flash得個快字
打超人級數根本無用
人地速度都唔係輸你好多,但硬同大力過你一萬倍
見到keaton咁死法 證明當日batfleck 對住doomsday 係一邊食花生個做法係岩
係,JL時打黑超已經證明咗
Ben好殘 比人吸乾咁
Ezra miller自己同自己做對手戲癲到 真係做到2種完全唔同嘅感覺
點夠超級系打
文戲點到即止 唔少位其實都可以深入講多d
唔係 藍電只係跟返zsjl setting 著suit先係黃電
拍得好睇,一到親情戲就眼濕濕
兩個barry 對手戲就好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞