閃電俠 Flash 電影 討論區 (2)

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
無拍過呀就算有gg 都會係cg/ tv劇cut d clip出嚟就算
係,原劇本最後shot 現身Bruce 係Keaton 做番,導演知唔駛後續,搵George 客串當完結
確實係幾好睇
但覺得上映之前D人吹大咗
個人又覺得未話真係好神 好癲

Ezra演技真係好
佢演2個自己真係2個唔同人咁
同埋向老母告別個幕都睇到眼濕濕
完全忘記佢係現實有幾CS

不過佢做Flash個陣硬係覺得佢好柒
指造型個種
跑姿 加埋仲有呢件新衫之後個look 對我嚟講好怪

仲有D CG
特別一開場救BB真係麻麻
我明BB 仲要成幢樓冧落嚟 算盡咗力搞 但真心好Creepy
佢穿越時空個design我就覺得幾得意
https://www.youtube.com/watch?v=wrLT_fdCtaM

閃電俠 (The Flash) 講述巴利艾倫運用他的超能力穿越時空,回到過去阻止兇徒謀殺母親,卻在無意間改變未來,令自己困在薩德將軍回歸肆虐、勢要毀滅地球的黑暗時空,並沒有超級英雄可以伸出援手!他唯一可以做的,就是說服一個與別不同的蝙蝠俠重出江湖,並從獄中拯救一位跟他想像中全不一樣的超人出來幫拖⋯⋯「閃電俠」為了拯救他身處的世界,並回到他熟知的未來,必須以神速與敵人競賽;但他作出的犧牲,是否足以將他扭曲了的宇宙撥亂反正?
後果咪knightmare
冇motherbox 末日
就darkseid自己黎地球
自己睇#878,我就有圖有真相,你就trust me bro
2個成長唔同
所以主Barry比起後生Barry更快明白”放下”
後生Barry就執著 穿咗一世 終於比自己解脫咗自己
影全身正D
係我自己問題
但我唔知點解望佢個樣會諗起Deadpool個肥仔
唉你唔好咁啦見到你屌d無謂野真係好頭痛
你屌個ending出clooney我都理解 屌keaton死係做乜
Barry 最尾改返時間線佢咪無死到囉 bad咩end姐 如果你都仲係覺有問題 咁就係你唔get個故事重點想表達個message 就係話比你知有d野無得改變要let go

定係你expect普通爆谷戲咁最尾一齊搵到方法打贏boss zod bbq ending?
都話Knightmare BVS已經有 個時steppenwolf都未嚟地球又點樣有後果,木身Knightmare就已經有,唔關Flash Timetravel救Motherbox事。

件事調轉哂嚟講,係因為Knightmare發生Flash先要Time travel番去BVS提Bruce阻止老母盒爆炸。

唔係Flash阻止Motherbox而引致Knightmare
剛剛見都見到香港YouTuber都講個原版結局,
同埋佢仲講咗水行俠個客串原本有個大伏筆,
係講Ben蝠俠發咗個message叫the flash 搵佢返嚟
https://youtu.be/hkMIESBuuTg
實有個時間線佢無死

仲無屌d bb未跌落街之前已經心臟頂唔順嚇死左已經好好
你講ben嗰點本身係講佢迷失喺其他時空
但其實aquaman 2本身都係有佢
咁都唔大

Barry真心話即刻提 性愛
你睇黎跟得唔貼 flash係有三個ending
你呢個係version1
Version2 就係henry連埋ba cameo一齊拍左flash 新ending 最尾除左keaton同supergirl外 同ww一齊出場
Post credit scene就係batfleck send message比barry求救 駁落hamada既crisis plan

Version3就係依家呢個george clooney ending
呢幕最怪係班BB啫
佢最後如果
有show埋張Batman credit card出嚟
我會大笑
Ben reshoot aquaman2呢個係hamada失勢後 wb d 大佬叫佢返黎拍 但依家隨住賤巾既reboot應該唔會見到ben既出現
原本DCEU 想Keaton 代替Ben, Keaton 年紀咁大點拍
唔會出現啦
拍完個reshoot無耐就擺左套野嘅次序喺後面
跟手到占根上場直頭刪埋啲reshoot
Ben蝙今集下巴真心柒
仲有佢件bat suit有種片場未加特效嘅Suit咁
所以你話dc同wbd係幾撚on9同混亂
一方面叫Henry 官宣回歸 搵ben reshoot 一方面就搵賤巾返黎reboot
batgirl都拍好曬,都係用替身架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞