閃電俠 Flash 電影 討論區 (2)

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
佢錯唔曬佢淨係講the rock 奪權錯之外 其他都岩
佢又係冇NOLAN就唔做BATMAN
同媽咪感情線構建不足,刻劃得唔夠到肉
唔只係講緊越過studio head 去同wb 申請係騎劫

Shazam 1因為rock 唔俾用black Adam
Black Adam 又唔俾Shazam 客串
Shazam 2 唔俾用black Adam ,甚至唔俾用jsa 成員

全部都係the rock騎劫緊dceu

導演有講過佢想用black Adam 但基於一d原因唔用得black Adam ,連客串都唔可以用

Zachary就直接ig 承認埋係the rock 阻止
nolan 好似唔肯再拍Batman?
你依家講既野我無異議 但你上句係話the rock騎劫左hamada個plan 事實係hamada個plan由wbd老細上任後就收左皮 所以唔存在the rock騎劫hamada既dceu plan 佢係由hamada被炒後先開始想搞佢自己既dceu
2個幾鐘電影, 我覺得算係咁
反而Supergirl就差啲篇幅比佢
仲有薩德將軍其實可以有啲描寫. Flash入面100%係NPC, 完全冇靈魂
其實Barry 搵Shazam / Black Adam 夠唔夠薩德打?
抄命運石之門
Black adam理論上係夠打 shazam就…電影入面佢既表現好麻麻 不過呢個時間點無shazam ba仲訓緊教
佢係越過Hamada 上wb 拎客串權限

Hamada 嗰陣係未俾人炒
Zod 係講緊有全隊kryptonian 軍人喎

Shazam 班細路分分鐘未上場就冚家死晒
果陣差唔多wbd上場啦就係toby走左 hamada 失勢 the rock先夠膽咁玩
冇,就係結局佢冇修補到,係佢以為自己修補咗,但去咗george clooney到就已經繼續亂哂,彩蛋個個都未必同一個水佬,就係冇番去三巨頭Ending已經係繼續Fuck up緊Time line

你依家究竟明未,個Time已經係亂哂,就算Keaton唔見Kara同Barry 都唔影響佢點都要死,因為Black zero事件,你要隔硬講就係Black zero本身就唔屬於佢個宇宙,但套戲出到嚟就係Keaton經歷咗Black zero,成個Flash根本就唔係Rick and morty個種宇宙論,係大兜亂,唔係話佢番番去Back in time就得,點都仲有Consequence

Barry見到Keaton已經係tim burton universe 你都仲係覺得兩樣野嚟,兩樣野嚟個個係舊結局先係咁姐,個個係新DCU 依家都唔係新DCU 係占巾DCU

你唔能夠咁樣話呢個Keaton唔係tim burton universe 係由Barry time travel creates 出嚟,最後Barry見到george clooney就證明你冇得guarantee Barry fix timeline成功啦。
乜撚野 george clooney出現係因為barry又手多搞tomato令佢老豆可以無罪
The rock 係不停越權上訴,唔係失勢先咁玩。

James Gunn 上任句太多人對唔同角色權做爭奪造成壞影響我認為就係講緊the rock 呢粒老鼠屎
睇dcau好過
咁其實佢本身個人係咁 邊有得咁講
佢唔左膠大愛撚既時侯都係得佢着黑色衫嘅時候咋嘛
呢個真係自殺,好彩全盤推番
老實講 我係唔中意the rock乜都想圍繞自己 但比起hanada雪藏henry ben 我寧願睇the rock既dceu 而唔係hamada 既女權巨頭 wonder twins etc
邊個黑妹iris?
佢奪權成功分分鐘係1on1 屌打Superman 一餐
咁跟漫畫設定superman 又真係怕魔法喎
係個Cam見到佢有不在場證據,就算佢又多手搞Tomato咪又Fuck up 個Time line 佢唔係見撚到Ben都唔係正常 唔好搬龍門啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞