閃電俠 Flash 電影 討論區 (2)

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
好睇DC大癲之作
片頭由舊到新將wb同dc既logo show晒出黎幾有心思
lm
第一套覺得睇得好爽既DC電影
癲佬好好戲
編導演都好
ww條裙短左一半

黑妹唯一敗筆
老老實實 文戲>>>CG

有啲好奇如果係上一個導演侯選人 Jonathan Goldstein / John Francis Daley (龍與地下城/今晚玩救你)拍會有幾多好玩嘅鏡頭
其實接觸老母呢點就已經夠撈意粉架啦
或者係原本注定著便服嘅佢會出現老母面前已經係過去一部分 即係Barry注定會flashpoint

你咁諗嘅話其實DARK FLASH由一開始已經唔應該出現
其實正義聯盟團滅果吓
閃電俠救場已經撈左

重點都係有d係必然,有d唔係
不過ZACK果種表現係TENET式REVERSE線性TIMELINE
咁mother box嗰次改變左啲咩?
有IMAX 睇IMAX?
過幾日去睇
Barry最尾停頓時間自己講I love you more I love you first
Sad到
想問大家 , 值唔值得睇 4DX 版?
講真,d CG麻麻係跑步既cg好小小,其他麻麻
冇話特別需要
呢套嘢都唔知經過幾多手了
俾Lord & Miller玩嘅話都應該正,不過就可能無Spider-verse

文戲就有時覺得寫得幾出色(兩個Barry呢個設計真係好聰明)
但有時又好行咁,唔知係咪因為劇本都俾好多人改過
開場跑去gotham真係好正影視上speedster最好睇既表現力
正義聯盟團滅 flash reverse time 令cyborg 及時進入mother box救返大家
上個post有人話如果用返漫畫咁係媽媽叫佢改返好條線
應該d觀眾會喊死
文戲好過d打戲
2個Barry呢個idea真係好勁
兩個成齡同成長背景唔同既Barry有個對比
又用young Barry講一次flash既origin
之前Barry一出黎已經係flash一路無交代過佢起源
呢樣真係幾醒
我睇個時都以為呀媽會開口叫佢放手
點會
佢阿媽成套戲都唔知Barry穿越返去
點開口
老豆:run barry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞