閃電俠 Flash 電影 討論區 (2)

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
On9
咁直頭唔應該改任何嘢啦
姐係劇本本身有問題
剛剛睇完, 我以為最尾果個會係 Christian Bale
所以老母係點死?
有嘢想問
正常超人表姐應該都係man of steel ?
點解zod 可以一野捅死表姐?
正常Kryptonian應該淨係怕Kryptonite?
如果把嘢係Kryptonite整zod應該都無咁勁

當年JL 超人淨係拎住都飛唔起
根本唔只跑緊個d景,其他景都差,有幕高空Batman 屋企d山出面好似打機咁
唔改又點知唔得
個故事就係話俾你聽唔可以肆改歷史
有咩問題?
第二個時空所有野唔同哂
表姐一嚟地球就俾人困住咁多年,又無曬太陽,Zod本身係戰鬥基因,點夠打
都啱 但表姐一出場先又擋子彈又打爆導彈覺得唔make sense
On9 經歷左成個故事到最後仲要改?點會唔知
擋子彈同打爆導彈
同驚唔驚kryptonite好似無乜關係
ww都得啦,佢一樣都呀驚
都唔知你up乜
擺明冇錢啦
呢套野重拍又重拍
佢似反James Gunn 反上腦
佢全禿我都仲可以當佢物理性一拳超人咁
個幕明明應該好感動,但Barry將罐頭放落個袋到我又笑咗,以為佢直接偷走
天才
佢經歷左成個故事應該知改少少嘢都會影響時間線啦
但最尾仲要搬左個貨架去上面,個故事無教訓佢?得出個on9結局
我從頭到尾講緊plot有問題,編劇無用常理去諗
點解唔阻止兇手?佢都可以唔直接出手啦,但佢諗都無過呢方面喎
確實動畫個種創造力同想像力真係好正,蜘蛛俠將會係美漫電影嘅神作
要撇甩夏威夷戰神個名先
如果個故事就係話俾你聽唔可以改歷史
個結局問題咪在於佢經歷完個堆野
如果仲覺得郁個架等佢老豆見樣係會冇影響咪有問題
最理想其實係完全還原接番去原宇宙
不過不論係原本定呢個結局好似攞黎開多元宇宙呢點都好似冇變過
簡單D講啫係又OOC黎做工具人
兩個層次嘅嘢嚟

套戲經歷咁多災難
又轉呢又轉路又重拍
依家出到咁嘅質素都真係收貨
條友仲問我點睇戲
佢自己睇咗啲咩都唔春知
有冇人講吓 d 客串位癲響邊?
我真係覺得 CW Crisis 嗰章 d 客串好 d.......

定冇人理 CW Flash ?

Crisis on Infinite Earths: All cameos/references
https://www.youtube.com/watch?v=TeHeqja87MY
我覺得幾正, Keaton同Ben 兩種風格
Keaton 係有技巧嘅勇猛
Ben係BVS係兇狠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞