閃電俠 Flash 電影 討論區 (2)

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
話唔定呢套會爆收呢?
奇異博士2咁樣都8億
呢套唔知收唔收到9億……
想問係咪有2個joker 彩蛋,唔知係咪自己聽錯
外國對miller都幾反感
9億可能已經封頂
諗多左,有6億都偷笑
終於揾到個癡過休斯既人
唔講個樣,格都閪過電視版
無見N年,一見返Barry就埋身攞料+發姣
最尾仲陪Barry出Court,心諗你邊位
屌 差啲噴水
其實依家WB諗住點reboot
呢套閃電俠最後固定既世界就係reboot完既世界
但蝙蝠俠變左佐治古尼點駁落去
一黎唔講佢老 雖然後生過米高基頓10年 但都已經61歲
二黎呢d老牌明星一定好撚柒貴 無可能請佢拍全套the brave and the bond

但James Gunn又話會有new actor做蝙蝠俠
即係閃電俠電影係reboot左一半未boot晒既世界
但故事又講到Barry已經睇透晒咁 無理由又跑多次返去改timeline喎
系列主旨係其實無論點都世界末日

本身darkside 世界末日
救正義聯盟就變injustice 大超叛變既世界未日。
救老母再變成zod既世界未日

就算injustic閃電返去講Louis lane is the key,都係會發展世界末日,不過日子唔同啫。

救唔救老豆都會世界末日,時間地點形式唔同啫
不如話美漫根本世界末日當食飯
成日都搵到理由reboot
跑多次都改唔到架啦
而家呢套戲話你知dcu既所有timeline既人物都亂鳩哂
佢遲d拍超人起源個d就可以搵新人+舊人黎拍其他timeline都解釋到
其實clooney當cameo/fan service咪得,洗乜諗咁多
冇睇過DC戲直接入去睇會唔會唔明?
頭先睇完,感覺好爽,都明點解華納要死攬呢套戲
Ezra一人兩役係好戲,不過應該再見唔到佢
係覺得如果Keaton多少少戲講佢點解變到咁頹會好好多
就算gotham唔再需要蝙蝠俠佢都仲可以做佢自己架喎

另外睇credit話有原祖大超theme,係邊個位?
唔會,無咩特別
比長毛flash拎左塊pizza果個係咪jaime lannister?
咩啊
佢救左老豆咪整亂左囉
跟住去左另一條時間線
跟住佢嗰條時間線嘅flash同Ben 條線一撚樣經歷
係個Batman唔同左
好難理解咩
好似係,同埋最尾比barry偷熱狗果個係導演本人
其實有冇諗過Clooney 個flash冇出現就係鋪緊新actor
佢流浪左唔知邊度 跟住喺嗰度開新dcu
咁樣有冇得諗
btw超女個body正到
雖然d戲真係好屎
不過reboot完應該都見唔返佢
真係任佢吹
因為佢最段話海王係依個FLASH邊條時間線遇到既都一樣
所以結局同彩蛋唔同又吹佢唔漲
唔會駁架啦 我估係Flash穿左去George Ver宇宙 無理由搵佢個Batman啦

其實最尾搵佢返黎客串真係無乜意義,仲搞到觀眾混亂埋
Who the fuck is this
You're not batman
好大意義喎
我睇人地話試映版得腳 無出George個樣
照樣有呢2句台詞,咁樣會易明啲
呢兩句就係要配佐治古尼先絕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞