閃電俠 Flash 電影 討論區 (2)

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
又瘦又乾
我唔明點解黑閃會識得喺得到閃電俠能力嗰日撞閃電俠出時空,我知撞佢出去就係為咗得到能力,但本身冇撞出去黑閃又點會知自己會得到能力?
因為最初FLASH信BEN嘅講法,但又想救老母,
於是就揀自以為連鎖影響最少方法。

要講明,
由一條意粉去另一條
唔理做多定做少,都係估唔到方向發展
做少可以好大分別
做多可以冇乜分別
哇!珍妮佛羅培茲!
細個係有線電影台睇過batman & robin , 垃圾到........最尾笑撚左
呢個係普遍穿越時空橋段,自己製造自己 time loop
D CG 好撚假
救BB同multiverse個位 出晒戲
無錯 睇完就算,都係重啓架啦
雖則一路強調個cctv見唔到樣 都估到佢會郁老豆個樣
但估唔到最後都係手多去搞番亂個擺位
只可以講 冇咁多時間再去完美依個位 事關超女都冇咩時間描寫佢
情感鋪排同剪接我覺得GG俠對唔起啲人嘅吹奏
真係唔覺果個親人情感有幾勁
估唔到最後都去救老豆
不過如果又出事咪又返去再改過
依個 level 嘅 barry stop 到個兇手 ?

"好在"冇講個兇手點解要殺阿媽
同個閃電點解會打中 Barry

都係 time loop
嚴格黎講 佢地兩個個出場方式係同就咁登場俾觀眾拍手就算冇分別
我唔期望係咁樣行出黎黎出場lo
成套戲我最有feel反而係八爪博士講how are u
初代講 Trying to be better 單單兩句說話完全表達到果種成熟
係同WB講 係時候放手
咪乜撚都加隻手入去呀撚樣
呢樣都啱 成日想刻意改變做法就諗住有改變
就係永遠唔識放手去畀人創作啲電影咪成日輸畀Marvel 囉
唔關事啦 今次直頭改左殺佢老母都唔係RF
如果係RF 放唔放番個罐頭佢老豆都唔會阻到老母死
改左 ???
咁係邊個殺 ?

Black and blue. God vs. Man. Day vs. Night
外國都屌,直情喺個演員sasha calle個ig 留言屌
應該只係普通賊啦 如果真係RF
老豆邊有能力阻止到佢老婆唔死先就算唔去買罐頭
何況都reboot啦DCEU 仲加多個反派入去冇意思
連超女都冇時間去寫得飽滿 何況佢
睇個人心情啦,我近排心情差,入去睇到想喊
Barry將啲罐頭放咗上最高層,所以佢老豆抬高咗頭
係 RF la.........
都冇任何嘢指出改咗兇手係普通人,理應係 stick to 原版
更況 flash 連少少 RF 嘅成份都冇, 咁真係食得屎了
正如 batman 冇 joker 一樣

但你都講得啱
種種因素都唔應該響依套戲入面出 RF
所以唔交代應該係 best option
我唔直接比較劇情啦 每個人口味/情況心情都唔同
今次Flash觸動到我係因為個痴線佬嘅演技
依個我諗係真人同動畫最大分別 真人個上下限可以好高
個演員係有料的話 唔講野已經可以有曬情緒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞