閃電俠 Flash 電影 討論區 (2)

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
唔係下下都巨乳爆乳先叫正嘅
你地話佢係接zack cut我唔認同
就算係都好撚隱晦成4個鐘大把更symbolize既野
屌你就係出個suckman手指指 black suit superman唔擺
zack cut steppenwolf個樣又唔擺 直情barry timetravel阻止老母盒爆炸呢件事都冇擺就係得手指指就當係zack cut
雖然都明白點解佢要咁隱晦間接認zack cut

但其實始終都係bug 點講都係講唔通zack cut阻止老母盒爆炸冇broken到timeline 因為事實個理論係成立用起救kara同batman到,並非佢倒帶廿年。

同埋啲客串其實有啲多餘
反派係命運
如果broke timeline既定義係改人物演員既外貌、年齡,咁長髮flash改一百萬次世界末日都無改到zod、batman89同supergirl既存在喎。咁單單依套戲自己都出咗一百萬次bug。

zack時光倒流無改到任何人物=/=timeline無broke。最後變injustic 世界末日又算唔算broken?

你否定唔到zack條timeline有無broke
其實點會無broke
只係stop到motherbox嗰條timeline唔係deadend
但舊batman嘅timeline係一早dead咗所以點救都冇用
條線死唔死係編劇話事 唔使跟理論
你真心有撚病
Ben Affleck 有問Flash 穿越時時係咪好似之前喺俄羅斯嗰次咁喎
戲院版好明顯冇呢段劇情啦
仲有Iris West 問Barry 幾年前係咪喺邊度見過
Supergirl仲有冇得再出場 演員同角色fit到爆 勁撚型
仲有得出應該唔出奇 barry最後放個蕃茄醬其實都已經改左個未來
只係WB仲有冇計劃出佢姐
以前個個都屌點解唔搵番GG做Barry
如果GG拍依個劇本 應該去唔到依個情感表達
啲天才撚屌總係奇奇怪怪
睇wiki話有套劇?
其實呢套戲用意粉講時間線,已經好清楚
但仲有人停左喺之前嘅戲嘅概念

唔好去諗打破或改寫,
而係由一條意粉A,走左去意粉B
A同B有時可能好相似,
但亦可以完全唔同扭曲樣
番前1秒同100萬年其實冇分別,係隨機睇吓條意粉點。

有d位,係所有意粉都會交嘅,咁就係必然,冇得改。

只係,當你有跳去其他意粉能力嘅,你始終會認為實有一條意粉冇呢d交位。

你不斷跳,就好用叉不停攪意粉,然後碟嘅意粉會斷裂,變到唔知似乜……
係幾正
首先knightmare線唔係flash造成啦
係darkseid入侵地球攞到反生命方程式控制superman
而係knightmare flash既角色就係batman叫佢timetravel去bvs叫自己搵佢地。
所以導致knightmare根本唔關flash事,knightmare係唔係都會發生。
應該咁講knightmare線係flash未倒帶阻止老母盒就已經存在左
如果superman化咗灰又又點被人控制呢?咁都唔關flash事?
又或者講nightmare line先係起始時間線,flash travel 去 bvs 先導致有 justice league 然後nightmare線無左

而zsjl 既flash travel 幾秒有無引致timeline broken 我地無辦法喺 flash 既視點得知

不過學keaton 講 its just a hot mess ,時間線既overlapping 同分支其實都係劇本既事,唔洗花時間去理解
冇睇開dc, 有冇話睇左邊套先再睇依套好d?
藝術家特性
MOS同ZSJL應該夠
其實無時間既話唔睇都得
個故仔會有方法話翻俾你知呢兩套戲發生過咩事
Exact7ly

大佬 佢話青梅竹馬都ok, 點樣會係女神
套戲係好過近1,2年嘅Marvel 戲
但係未去到之前Marvel嘅高峰
同埋成套戲起碼有30%特技好差
咪係

都唔知條友有無睇
都講得通嘅... 唔係老竇老母洗乜都用埋CG
真人take多幾個shots唔平靚正啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞