閃電俠 Flash 電影 討論區 (2)

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
其實會唔會唔係因為救左老豆,而係多口同老母傾計先換左batman

救左老豆>條片都係現代先睇到
同老母講野>個下已經拎老母遲左出超市

老母係fixed point + 辭出超市嘅蝴蝶效應
識食腦
繼the dark knight之後最神既dc電影

唔係
同埋點解唔查究竟個老母死因係咩
搞到個老豆要坐冤枉監
Barry time travel 個結果都係救唔到老母
唔查死因就算有買番茄醬結果都係救唔到
到最後咪又係要查番
同埋佢咁多年嚟幫佢老豆番案都唔查點解老母死
閃電俠宜家係唔係已經係DC 一線英雄
其實最後個CCTV片段 Barry 係咪有改變到令佢老豆望住個CCTV ,佢話佢老豆拎高啲個排所以咪變成咁,跟著個記者話完全冇邏輯其實係咪都係refer 呢個係一個bug
短到好似見到patpat
Supergirl 幾正
劇集嘅正啲,金髮靚女

呢個tb嚟
係唔知點解老豆做咗最大嫌疑人 無不在場證明 定其他作品有提過?
佢幾時唔係一線英過
冇講啦…speedster.. 呢個係原作設定姐…
套戲入面冇講
感覺似no way home, 又係主角自把自為搞出大頭佛, 最後又玩情懷,係好睇過no way home, flash成熟過spiderman
ok
啲街客好似淨係識超人蝙蝠俠同神奇女俠
佢哋只睇過Bvs?
WW同前兩個冇得比啦都
如果你要計超人同BATMAN先一線
咁Flash唔係一線又啱既都
呢個係CW姐…
套戲冇提及過
雖然都有CW個濕鳩假Jay garrick
合理好多

幫三唔識七嘅人 vs 救自己老母喎
Nwh入唔到大學所以就玩魔法
但across the spider verse又好睇過佢好多
直情係Flash嘅相反,但啲情緒醞釀位、Epic位同multiverse主軸都合理好多 甚至連彩蛋嘅編排都好過Flash 帶出嘅命題都深入過Flash
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞