[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我呢啲第一次接觸高達嘅觀眾表示睇到一頭霧水
原本諗住佢可以好似00個超兵咁…點知抄就抄00呀…不過唔係good ending嗰件咁解
如果現實有靚女犯校園無差別屠殺

連登仔係咪都會同情

理解唔到
唔明就問 都歡迎討論
lockoff同anew起碼死前祼聊左,互相理解左,5號同加美尤乜都無,連個真名都未知
牙dick就係斯洛哥同馬沙嘅混合體
有斯洛哥嘅智謀同陰濕
同時又有馬沙嘅天真同小鳩器
未聞花名
op入面已經劇透左紅色跑車打金毛機,加上上集5號開左魔靈,會唔會4號係鐵騎入面,之後狸貓開鐵騎打風靈
睇人分析話其實佢最後係已經講緊遺言 知道有人瞄準佢
(早幾集波波頭俾人瞄駕駛倉OS會有警告 所以佢知道)
最後推開綠5就係唔想佢中流彈
嘉美尤原設係好怕死亡
結局就係綠5開解左佢之後先可以坦然接受
綠5係調轉 好想生存但係冇生存嘅目標
嘉美尤嘅死同遺言就俾左個目標佢
睇左呢個講法覺得幾合理
我都有睇呢個講法
但係又有人話flash back蘇菲嗰下拖唔到手係暗示五號將諾蕾雅從迎接死亡嘅狀態拉返出嚟…同埋佢最後嗰句”遲啲話我知你真名”,原本佢一向都覺得因為自己要揸高達所以只有過去同現在無未來…又何來有遲啲
嘉美尤死左令5號暴走, 唔知會唔會有5號打真身既場面出現, 想掙脫自己命運既戰鬥
跟住原來4號未死,出返黎用愛與和平說得5號,好似zz 兩個普露咁
仲要嫌人地部機太廢主動送裝,送完之後就唔夠抽
兩個艾蘭既融合
今集金毛仔智力急劇下降
向鐵血朱古力致敬
致敬超兵
金毛解曬啦仲學校機
假美尤本來就癲 佢而家只係想發泄

死人唔死得有靈魂=白死 垃圾寫法
佩特拉就死推動二少劇情 + 二少知大哥殺老豆
進一步推進角色
你想地球寮死人推狸貓出去? sor 佢機都無
而兇手係米米+老母

金毛完全被世界放棄
劇組唔照你 連台詞鏡頭都唔比你 根本無得鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞