[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
屌仲要娶到靚女老婆
直頭人生贏家
其實佢一上機注定死or折壽
你啫
柯南幫佢debuff
金毛d計畫每一次都計到好盡,計畫可行性好高, 打aerial之外每次都一定成果 同佢d目標咁大, 肯定唔少有失敗風險, 但偏偏次次係做得太盡, 衰自已 (打aerial用antidote之後同狸貓1v1, 提早打工廠, 自己同古爾決鬥而唔係叫後宮拖時間)
睇埋最後幾集先
依家可以講仲有啲距離 叫捉緊戰犯
但可能下多兩星期就。。。
議會勢力入場可能好似雷比爾將軍號咁襯托吓最終boss 幾勁就算,5號臨尾咁樣開條線出去真係唔知為乜,係準備莫名奇妙咁做左敵方黎送頭,定還是最終戰彈出黎混助攻
咁多便當盒係要死ノレア同ペトラ
嗚嗚 睇到跳掣
實支持到底嘅

至少暫時點樣睇都唔會差得過鐵血

除非大河內又想出代表作
死都算 點解唔可以好好睇睇
趕住派便當…
Push完之後同一集可以去搵米米, 搵米米又可以cut時間 (反正一句對白就可以解決)
不過係唔知幾時上高達 (BTW 個人希望係狸貓上戰騎, 呼應之前4號上aerial同表演吓狸貓嘅槍法)
依套吸引我既地方就係冇咁多後落後既膠達套路,點解而家俾個最老土既橋段我成套我最中意既cp
好難差過鐵血wo
我都想睇下大河內點用4集整到仲衰過鐵血
其實鐵血朱古力拎左巴力後先評價回落,果度用左唔係好多集
雖然水星暫時都合格水平
老母已經係口炮都實食冇痴牙

要差過大概要打打下宇宙大爆炸
Lm
本身PETRA個角色最有機會安撫到細佬放低仇恨,而家兄弟線好大機會死一個
如果搵米米嗰度冇返好似十一集咁嘅演出
我真係
有冇人可以簡單講下沙迪克嬲嬲豬既原因, 佢本身動機係想做乜?
大哥果邊我明, 大哥係嬲沙迪克勾結地球班友搶高達, 仲有利用佢老豆野心, 搞到親手殺老豆悲劇發生
呢場交幾好睇, 但過程中一堆似好有道理但又幾中二既爭論未明得哂
Same
簡單啲講
金毛暗地support地球人提升軍火
明面就係代表宇宙人or議會

最終目的係逼宇宙集團解體 令到地球人地位上升
金毛只要同米米有關既野就會無理性可言
但其實就係滲咗好多歷代高達套路
5ノレ就係例牌苦命鴛鴦 仲要又係有個係強化人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞