[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
講開AZ我知可以點寫爛水星
最尾一集米米忽然同個唔知邊度出黎既人結婚,結果大哥因為殺左老豆比細佬屈左坐監、狸貓就幫唔到米米繼續返學
但同果兩套gundam比,呢套有趣好多
S2節奏真係太古怪
怪到連起承轉合都做得唔明顯
想像唔到今季內點樣完曬成個故事
咁大河內應該結局前一話要買機票先
同感…可能因為全部嘢都唔夠入肉
我覺得集數關係,無時間都build up個情感,好趕好趕好趕
蘇菲我覺得正路會有感覺過碧姐既
蘇菲最小死前都講過佢小小背景,只係一個想有飽飯食既普通人,只係由細到大就係戰場扭曲左
大河內依家可以著定草先
起碼係一個好完整既故事
劇本肯定有執過,成個第二季得返2集ova
ro the anime都配過
怕乜
每一集都期待佢可以點痴線
可惜,第一季集中喺校園,易處理啲,都幾好睇
第二季有啲失焦,無第一季咁想追
玩尻水樹,咩都齊
佢寫風靈無晒資料都可以俾人屌死兼翻兜 市之瀨上一套機械人作品d橋(境界 建武datalost)
嘉美尤第一季明明好冷靜叫蘇菲唔好亂嚟
打完尼卡同伊蘭後就咁衝動
大牌聲優去講d極差恥既對白都幾過癮
呢套野印象最深刻係男主角對final boss講我屌咗女主角三日三夜 final boss聽到呆撚咗 呢個位當時睇真係笑到我噴水
https://youtu.be/tEGf4xSPmxo
應更早寫初稿
仲有宮野真守

之後sdw 就到內山昂輝俾日昇玩,孔明自由
富野垃圾極都完整講咗三個地方八方勢力互相明爭暗鬥嘅故事
而家打鬥分鏡一如既往咁高質
垃圾???
蘇菲死左,唔冷靜好合理喎
福田撚鳩班聲優
SEED D已經試過喇
其實仲有一點點解水星咁「兒戲」咁唔「高達」

就係後疫情時代

上年頭二好賣嘅作品都係相對開心向嘅作品

根本社會都唔想睇啲好黑暗好唔舒服嘅作品

如果小圓上年上可能都唔會有咁高成就
呢套過份好多
呢個唔係撚鳩咁簡單
起承係晒頭一季 呢季係轉同合 咁樣分工
明明其他線都完得7788 主線剩落quiet zero同狸米啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞