[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
仲講緊gbf
G伏其實係tv版時間唔夠又太多嘢想講 加埋所謂嘅「富野節」用角色對白推進故事 所以先搞到1999
建議睇劇場版 重新整理過之後成套嘢正常番晒
Buddy complex其實故事幾好,如果日昇肯比錢拍埋第二季,應該係一套佳作
當年佢同A/Z一水退就知邊個冇着褲
同意
個感覺好兒戲,但係講唔出邊度兒戲
因為一開始就唔理GUNDAM友 ,如果境界戰機可以一直唔柒理GUNDAM友,第二季唔會搞到咁

buddy complex 死得勁慘
第二季比閹淨ova兩集
其實都無人有佢捉老豆嘅證據,佢逃走做咩
咁大個校園佢咁神通廣大成日運十幾部高達入去都無人知,搵唔到地方收埋老豆?
同埋我都唔明點解要留老豆活口
朱古力二世
但係真係好好睇

淨係睇水樹做bitch已經值回票價
起承轉合齊,角色描寫齊,故事節奏同twist位安排合理
除左cult味重之外我一直都覺得套嘢好正常
但BC唔知係咪VVV中左大伏,所以打穩定牌,個劇本易估到痴線
好多時未出都知下星期大約講咩,東方不敗當年一估就知唔係早見親生女

不過唔知係咪CUT左劇本,特別寫主角有個阿妹但去到未來又無寫過佢(以時間來講應該未死)
呢套野懷疑係福田比錢去撚鳩班聲優
部機收埋學校咁耐無人理
A/Z死法其實同鐵血好似,第一季正常以上,第二季就寫的垃圾出嚟
好多角色關係,未投入到已經要死
結果死咗都無感覺
因為呢d叫趕進度, 叫唔到肉, 唔係叫兒戲
兒戲應該係好多劇情幼稚同唔合理, 呢套係有交待同尚算合理, 但唔少人對節奏同片幅不足不滿
係suckdick收埋
明知TV版唔夠時間都咁寫未垃圾囉
嘉美尤:Zeta Gundam,Permit Score 4!
水姨都人到中年怕乜

係其他慘啲

「吓,福田+sunrise嘅機人作品中咗我咁好」

點知
agree
個女同學死得好求其
啲人物動機亂黎
擺到明係啦,同期仲有greco,bf try

夾住係兩套gundam中間,直頭放棄治療暴走式故事,
地球嗰度特登比左一集佢同古爾大哥
但係到喉唔到肺
明白你點解覺得可有可無
嗰兩個女仔真係寫太少
佢地係地球經歷過咩我真係唔知
2個地球魔女唔會無感覺啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞