[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
議會落場同打老母可能要等season3
依家最想睇5號仔死之前可以做低本體同四老太婆
金毛係柒, 但收皮過程都尚算合格有餘, 係古爾呢兩集突然有d on9 同強化人條線太老土 (狸貓戲份太少但somehow character development係work; 你當佢暫時係配角去睇咁就順好多)
佢平平穩穩完到quiet zero +狸米嘅話, 呢套都算係一套良作
兩個一齊死都係件好事
連埋ペトラ三個人一家團聚啦好嗎
雖然條女應該未死
本身都預5號同NOREA 冇好結果,但係都期待一齊走或者一齊死埋個好尾 而家開條復仇線,5號多數都係死,但係拖多左時間好可能又搞到主線節奏
而Eri同老母就抄金毛家底
成盤計劃炒粉 加上拉咗米米落水
應該都係攬炒Peil 嘅同時順便幫主線
作為窮人出身睇唔順眼太子爺

「點解米米要狸貓要古古但唔要我?!」
最好一幕有齊第11集(追老婆+抱抱)同12集(伸手救人)嘅role reversal
古古變真主角
先同細佬溝通 兄弟和好 上戰騎
打敗風靈 阻止quiet zero
娶米米貍貓三人行happy ending
“話比我知,你個真名”

咪就係遺言,仲唔夠入肉...
我覺得古爾大哥多數唔會死,最WORST CASE就係同細佬打個陣洋蔥擋槍死,大結局細佬都係死埋,孤獨終老
我都想PETRA冇死,佢冇死大哥個邊先有機會HAPPY END
金毛唯一一次大勝(open day)就係同米米完全冇關
真,首trust you 令到成件事昇華咗幾倍
佩爾的鐵騎需要機師
我自己淨係follow開畫狸米同之前巴打Po過寫考察文嗰幾個台灣人
今集死呢兩pair佢哋反而冇咩反應

同埋都唔止一個講劇情make sense重要過狸米結婚
但係S2就係好多犯駁同夾硬嚟嘅位
高達世界中咗槍之後先算遺言是常識吧...
電池起碼係揸住部大破Arios挑Twin Drive最終Boss
成個 S2 真係大哥先係主角咁, 貍貓只係風靈既 parts
攬炒始終都係玉石俱焚既be, 好想要he 啊屌
佢老豆有講 金毛就係一個將所有野都賴人地錯既人
有冇知b站咩反應
當年好緊張,主角團underdog,比人趕絕咁。

有lockoff 報仇 + 1秒三紅
有古拉漢/剎那爭女(gundam真愛)
再黎就大前輩登場
話說佢之所以大破係因為無無謂謂咁變戰機夾人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞