[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
大少開i力場金毛有咩優勢?
大少有咩不利條件?

條女過黎幫拖 結果比ai一刀收皮
條女射大少又係無傷
最終目標:解散集團,賣武器俾地球,改善地球人地位
Plan A:成為CEO/CEO嘅親信, 一開始係放任大哥爭米米,但係狸貓入局之後就自己出手。決鬥失敗咗之後利用宇宙聯合/弗德黎明恐襲工廠換權力真空,然後再恐襲學校捉養父+喺地球搞屎棍令自己入CEO局。犧牲少少地球同胞冇所謂。不過因為狸媽喺地球大開殺戒,米米上位,所以失敗。而且宇宙聯合亦冇因為死地球人而全面上水解散集團

Plan B: 引宇宙聯合直接入局,方法係放地球魔女屠殺宇宙學生。同時間要將養父送去安全地方費時俾人搵到把抦。點知大哥同肥佬已經好彩搵到提示,要去捉金毛養父做證據,所以要拖延佢哋五分鐘。金毛自己出戰係因為私怨+已經確保宇宙聯合會因為集團保護學生不力而出手。雖然佢因為性格+實力問題俾人捉咗,但係已經改變到大局,勁過朱古力好多

兩套都係出30之前補番爭D錯過好作品

本身都諗緊應該會射爆個外牆
一年戰爭既馬沙

一堆擊墬王入面既ace?
同理我都唔明點解話佢技術廢佢單挑有ai 副助即古仔全程都佔上風,機亦係古仔爆先,佢只係衰打爆敵人之後大意俾牛油劍偷襲
00戰鬥畫面十幾年後都唔覺得舊
GN粒子令個畫面好靚
我覺得係相反,比起大局既勝負佢真心更加care 米米,搵古古出氣係重中之重
老實講呢套高達悶到閪到 要故仔無故仔 要打鬥無打鬥 得政治正確行先都大收
我都覺得係,最后零距離肉搏果下,其實沙迪克開砲分開兩個人,AI劍可能冇得埋身(廢事殺埋自己人)

沙迪克應該拖時間,繼續打摔角
話日本人政治正確咁撚無知
日本人畫百合同提升女性地位既野早過班左膠出世啦
第二季幫杰達克舍加戲加到痴哂線
先唔講今集連主角級決勝台詞都講埋既古爾
邊有人估到當初果兩個免洗臭屁跟班
一個喪立flag極速成為狸貓心中之痛
一個係勁緊湊既一集都可以塞成分幾鐘冇意義既戲份比佢
無用啦 奸角命 仲要只係小boss
格硬buff大少遠抗+100%
臨尾明明可以打駕駛倉殺大少
劇情要恐佈分子比人拉 要大少羸

佢如果再拖 多明尼克d卒就黎埋
更加無得打
雖然都鍾意フェルシー,但今集俾多啲時間五諾好過
狸貓而家都冇機用
射爆左咁佢都死撚硬
你敢違抗擁有巴力既我
唔係好睇得明
點解狸媽喺地球大開殺戒會搞到米米上位?
宇宙聯合係咩黎? 佢地目的係乜?

我輕度睇唔明
咪話五諾
唔夠時間到沙古要超光速開拖
連雀雀sell新機既時間都冇哂咁滯
集團角度
大開殺戒之後開打=軍工有錢賺
覺得米米做到嘢咪上位
睇完今集,只係希望五號有個好結局
女主角,其他人已經唔再重要……
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞