[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
牙狼先痴線
又唔可以話佢既陰謀完全失敗既
如果佢保持到冷靜到最後 佢就可以按照原訂計劃脫逃
只係佢個人設最大弱點就係有時會理智斷線
其實睇返近年日昇都有試過唔少機人番,但真係hit唔起
魯魯修算最好果套,其他革命機,buddy complex,天使與龍的輪舞真係hit唔起

啱啱受溝就要死 笑好靚
十幾年前個環境唔同,果時日昇主要觀眾群都未係剩係睇gundam 唔睇其他既佔大多數
Seed真係有?講左咁多年都係得個講字
可能D人想狸貓渣部高達出來擺個靚pose
再大叫也咩羅, 之後斬哂所有機D手手腳腳先唔7
天使與龍根本係seed s3都hit唔起

已經證明咗高達呢個ip值錢程度
咒術應該夠賺返電鋸人果筆既
sor 我真係
中間有幾年停咗咩動畫都無睇
唔明嘉美尤做咩無那那要鎮壓學生
00之後日昇機械人動畫觀眾群變左唔想睇GUNDAM 既佔左好大比例
美食家夠填鋸鋸人條數

第二季應該已經傾緊,又可以睇有幾多公司落廣告
鐵血係高達撚界沉原因係垃圾劇本

鐵血係外界沉實際上係鬥慘大會同戰爭題材唔討好,結果收視同ip沉到仆街

但水星成功亦係你所謂嘅垃圾劇本

起碼外界用錢去投咗票

兩者唔同
G伏都係伏,前幾年GBF果幾套仲有睇頭
見到地球人比人屠未去屠宇宙人
差好撚遠
lockon 同阿妮一齊左好幾集同上左艦都有半輯
Lockon開完trams an屌打阿妮型到仆街諗住搞掂
李瘋子又跳岀黎搞亂當 剎那就殺左佢
跟住入清唱 cls 當年已經狗血

今日即刻記憶重疊ptsd

Btw我覺得最狗血係最尾幾秒綠毛同5號係草地傾計張圖
00係格局大, 但天人完全唔符合任何政權/政治組織嘅定義, 而係有超高科技嘅"恐怖分子" (由三大國角度去睇)
Sunrise自己都心知肚明00後想睇乜啦

佢又唔係冇賺過
天使與龍玩膠味好重既,第一集女主角就通櫃
精神病有得解釋
福田一開始就知道做非GUNDAM點認真都死,所以直頭放棄治療
但套野過左接近十年後既今日再回看
個劇本竟然係近十年機人入面相對地正常無出大事
00係格局大

但戰爭點都唔會大

除咗幾場之外全部都係現代戰爭嚟
從佢角度黎講一向憎宇宙人,加上蘇菲死左一直放唔低想報仇
之後有機會出去咪心態爆炸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞