[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
咁又冇, 沙迪克都知義父呢張牌打唔到好耐, 佢最少真係有個work work 地嘅plan B (打擊集團+賣資產俾地球)
除左賣軍工之外, 更重要嘅係米米目前"證明自己"可以維持集團殖民地球嘅order, 有能力保障集團安全同繁榮穩定
seed 劇場版講左 20年了
真係
回憶下鳩up下
正常夠分開三集講
um...女主團冇人死其實唔係太fit劇情, 本身已知地球果邊事故係由白毛引發既情況下, 你開高達炸學校機庫係正路 (雖然學校機有瞄準限制唔打機倉, 炸機庫其實作用唔大), 再無差別射學生宿社同設施 (明明唔關d學生事, 即使佢地係宇宙人, 但佢地冇份殺地球d人), 但問題係, 明明女主團果邊先係導火線, 要屠都優先屠佢地先喇, 自己都係地球寮到生活過, 冇理由唔知要射邊, 理得佢地係地球人, 但入得白毛勢力就經已夠理由殺
由佢腦衝打古爾果下已經輸哂咁滯
狠心d其實唔留佢義父活口反而仲少咁D把柄
真係
打乜鳩,直接送撚走老豆咪冇證據入佢
肥佬同米都叫大哥搵證據先收到金毛皮
結果自己衝出嚟認頭
老實講真係有d夾硬
點解無啦啦伊蘭同Norea有感情線
建議重睇13-20

Poster出嗰陣d人已經估佢兩個有路
參觀校園兩個已經有對話交雜
都唔算無啦啦, s2第1集佢兩個都對方都有d興趣, 兩個人處境一樣, 又"同居"左個幾禮拜(應該有), 伊蘭對住Norea終於可以做自己, Norea由伊蘭身上得到一份安慰/陪伴

BTW s2一出poster k島就有人估中呢pair
古爾明明上兩集洗禮完個人沉實左好多
今集又變番吳卓羲
成個角色係冇愛到係連行動都保持唔到一致性
決鬥話好愛米米>工場恐攻你死你事
莫名其妙埋怨古爾玷污米米>交涉現場準備定一堆高達去玷污米米
帶隊拖延聖堂去搵義父>下一秒打柒古爾
其實suck dick係咪有咩得罪左劇組
BTW呢張poster都foreshadow左lauda同petra呢pair
咁好眼力
其實大哥點玷污米米?

同埋米米係宇宙人佢又唔憎?
我搵到
吹到話會有米米機體over咗
邊度買
Animate
理念為重 都係佢講哂
今集校園爛境令我諗起革命機
求其嫁禍畀密室三條友都夠玩喇,跟本趕收工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞