[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
Prpr 嗰陣集數重趕過水星
梗係收咗個尾唔好得失fans先,之後再推電影講埋劇情
Prpr 賣角色重過水星啦,便當就真係同銷量過唔去
仲有幾集可以講到咩故出黎
86將啲四腳爬爬變做MS根本就係佢哋朝思暮想嘅高達

結果呢?賣得衰過龍哥
但係prpr個羈絆真係寫得好好

點解唔直接照版煮碗
傾向做劇場版

🙏🏻
🎃
咁水星個故理應係複雜啲嘅
Prpr 始終係單元劇,而且格局明顯整細咗
話要一統其實都係輕輕帶過,留返後續再搞
金毛都係難過美人關
沾污左米嘅狸媽 我當加埋佢對富家公子嘅仇恨
都唔明佢點解對古爾咁大敵意做乜
食唔到嘅女神…
難得有個有錢仔俾佢發洩吓?
General嘅機人番都唔掂啦,過咗個黃金期
搬86做例子有少少怪,戰爭成份係有但又唔係嗰種切入角度
學個肥佬話齋要鋤入到金毛嘅首要條件係要搵到佢養父
如果古爾接觸唔到佢養父就吹佢唔脹 今次走去打古爾完全降智行為
狸貓又唔算7吓7吓, 死人冧樓識叫同學一齊救災算好大成長, 係差一部高達同一個動機
有頭有臉嘅暫時得細佬條女 同可能仲未死嘅
有冇86某程度上已經人機作品或者最接近呢類作品嘅最後嘗試咁滯
86 唔係日昇出,bd先叫做賣到咁多

日昇出非gundam既機械人根本唔駛諗過一千,唔關故事,人設事

係日昇主要觀圍都只想睇gundam,唔係點會乜都要加gundam
Budget 冇預足片酬俾Lynn同市ノ瀬加那
無問題既 劇情繼續咁去 講到邊都好
到最後一集最尾幾分鐘就轉去播 eri突然話:唔玩啦 媽媽 我棄game
呀媽跟eri意願 放棄報仇
蘇繼續返學讀書
就完到
依家睇佢點收到個靚尾出黎
明嘅,所以就係我第一句:傳統機人番已經唔興
所以水星算係成功嘅嘗試。銷量同人氣已經反映咗,冇得唔認
識得叫同宿舍嘅朋友一齊盡力救人都叫柒下柒下
我都想知佢睇緊啲咩
近年得新幹線戰士係成功發圍
俾人屌都要講句

想機械人作品再好似以前咁

gundam應該好似2000年前咁,死一死
而且唔係老母/米米叫先做
短短兩集由谷底去到主動叫人幫手救人,算係咁啦
G伏

86 A1畫到嘔泡先得1700

但係又咁講,如果B記想寫套打大仗嘅高達搵安里咪得

大家又唔係冇合作過

明顯b財團就係知唔可行啦,至少當時
我寜願出第三季算啦

劇埸版 又閃光 seed爭住出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞