[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
呢套野有Lin頭睇
認真0079好似有Lin頭睇

唔記得Zeta仲有冇
同王晶差唔多, 知道大家想睇乜, 用低成本整B級商業片
最搞笑又係送左頂綠帽俾人
就咁睇tv版,有冇你講到咁簡單可以完整明白成個故事

仲未講吸唔吸引到人睇,一套動畫吸引唔到人睇,話佢垃圾有咩問題
講真句,現家動畫界偏向12集試水溫,反映好,搵到錢咪繼續做,新高達走12加12都好合理

現家唔賣囡要大賣基本上難度太高,但如果加入賣囡,又寫得世界觀咁黑暗,係非常矛盾。鍾意睇囡囡又好難同時想睇氣氛好沉重ge軍事世界,寧願睇u149開開心心一集賣囡好過

水星算好嘗試,或多或少有d似新超時空要塞,幾個小型戰推進劇情,最後一場大型戰終結,當然要唔爛尾就……其實都無人睇好個收尾會寫到好合理

最後九成都係老母vs貍貓與她的後宮們,打完就話gundam技術其實可以救人唔係兵器,放棄quiet zero強行統一人類思想,而地球宇宙一齊討論商議點樣追求和平
咁seed又未止係B級商業片,seed真係帶返起gundam呢個系列

Seed d垃圾係另一回事

日本王晶
但係計商業價值seed d其實都唔會話低

只係seed唔止拯救gundam,直頭去到新高峰
有綠帽咩, 我無記錯只係咸濕博士強姦不成 最後被基拉反殺
最後九成都係老母vs貍貓與她的後宮們,打完就話gundam技術其實可以救人唔係兵器,放棄quiet zero強行統一人類思想,而地球宇宙一齊討論商議點樣追求和平

應該都係咁上下,但我好懷疑4集寫唔寫到咁多野
唔簡單 但完整 所以先畀人話睇唔明
但睇得明分得清咁多角色各自嘅勢力同立場嘅話其實就好好睇
福田代表作真係得
高智能方程式 電童再加seed(seed d 見人見智)
臨死仲有宇宙世紀最爆遺言
好過大河內
咪有個LAST BOSS金毛
本來想捉女主做新娘
點知女主話我一早同條仔扑足幾成日
即時綠帽加身
dejavu 洛奧同啊妮
Lock off起碼有進入過艾紐
咁唔算綠帽啦,條女都冇同金毛一齊過
SEED唔可以叫B級片, 但多咗商業元素令到高達易入口咗, 例如減少政治戲碼, 加入台劇式狗血情節, 型機設, 加埋啲神曲
真 唔係最後有同五號感情線真係對佢冇感覺
唔係感受入到地球人點解對宇宙人有深仇大恨
講得太少 搞到代入唔到個兩個魔女
剩係好似中二病咁好憎好憎 之後亂咁殺人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞