[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike

https://twitter.com/huroru1/status/1665303340241276929?s=46&t=bAsV5q93dqH2IoaFsFXIkw
我見到有人講肥佬可能對高達有ptsd先因為壓力食到咁肥
因為今集有一幕係肥佬禁住自己隻手出曬汗
借問聲收係邊

BD大收1700定啲四腳爬爬大收曬係鋪面?
5號今集突然間變左炭治郎
白狼參軍前已經係唔知乜機械人格鬥比賽冠軍,無換機前用專用既謝魯艾斯都同UE 打到不分上下,s1去到s2期間係前線應該都攞唔少exp
咁佢兩次對住開4核既高達唔死
其實都幾勁
劇中有開機既機師
只講個人技術唔講機體
主觀意見:
肥佬,地球亞叔,亞媽 t1
狸貓,三巨頭 t2
其他女女 t3
人哋第0集屠左幾部高達wo

點睇都應該係高達對肥佬有ptsd
搵佢都係為咗咁啫
https://twitter.com/high_se310/status/1665340114023612418?s=46&t=bAsV5q93dqH2IoaFsFXIkw

果然大家都覺得似遺照禮裝
夢想嘅繪畫,解除高達嘅詛咒後嘅一對男女嘅旅途
Feel 到有d爛尾收場
有冇人解釋吓尋日沙迪咁樣拖時間送走插喉佬 然後自己俾人捉咗 係達成到咩目的?迫到議會出手介入?如果最後送走失敗係咪仲弱智過朱古力?
都唔係爛 有線控波放antidote剋死魔靈 好歹都嗰時嘅ace機嚟
只係而家個個開高達都識上score 4反制佢個反制
審判者本身係高達天敵
直到狸貓開score6先破到功
老母睇到都激動到標哂眼淚
最ideal嘅目標做唔到啫
賣咗啲葛雷斯利資產畀地球
成功搞到學園大屠殺 畀口實議會聯合出手搞集團
人又冇死可以食住花生睇集團大亂

朱古力搶到玉璽之後有咩成功過
明知對家成手魔劍加有艾因 0應對就咁推晒所有人去送死 跟手自己都自殺式特攻去送死
同一部,但未裝背包
gridman
蒼穹
Backarrow
就算送唔走,嘉美尤都已經好成功咁殺左一大堆太子女太子爺
Check返原來連小說都唔係好賣得
仲有一間玩強化人玩人體實驗
御三家全部身有屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞