[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
granbelm我到今日仲係念念不忘
佢個故事其實仲有唔少野可以寫,好想睇四翠同水晶往事
可惜人氣低到傻,完左就一D聲氣都無

但華哥好似係憑呢套拎新人獎
鐵騎應該會比5號拎去血洗佩爾社

沙dick今集真係有番智力
覺得佢今集爆大獲都係冇事 對選舉0影響
米米古爾應該都係輸曬
鐵血最少頭一季廿五集高峰過 係第二季後面太衰
但水星個劇本真係由頭到尾都最多只可以算係合格邊緣
合格已經係fans比多左好感分佢先有
健全機鬥士算唔算
點解唔算
其實地球魔女殺得太多人注定係要死,就算今次同5號走到佬遲啲肯定比人追捕到走頭無路
魔女狩獵部隊點會咁易比你走得甩過二人世界

今季唔夠時間講劇情,唔想爛尾呀
#水星的魔女20 神回....
在這個如此諷刺的開播日期日子中
標題「希望的盡頭」是多令人絕望
崩潰的崩潰、死亡的死亡
便當集體大特價瘋狂搶購
感覺就像是監督腳本向觀眾說:「既然你們都說希望鋼彈點,那就來吧!」
重點是本話腳本還不是大河而是隔壁山田999的中西やすひろ
大河:這下你愛的CP掛請去找中西
中西:不~大河你TM是統籌別想甩鍋!

大河內: 錯的不是我 是中西
今集嘅Notes

加埋成日Show 嗰個下半身義肢

應該未死嘅
個世界設定同人物設定得幾好 但講故事講得唔好 中啲有啲悶
但白百合真係好型 同埋粉毛個啲大叫既cut in都好正 唔洗改直接放入機戰都用得
咪就係米米做 競爭對手都收皮
仲要唔知suckdick手握御三家衰嘢啲證據有冇外流出去
AZ公主真係SE三大惡女級臭雞
佢肥到咁仲渣到機已經好勁
以為已經轉左職做艦長唔會再渣機
佢入到駕駛艙已經好勁
為和平而和平

地球俾你班火星打到死左N咁多人

一開波登陸城核彈級車曬落大城市

之後仲要轉手送左個科技俾人

國仇家恨十幾年後地球一定車番去火星

公主根本係賣國
https://twitter.com/g_witch_m/status/1665274997454307328?s=46&t=hwA5Rp0dwKMrNvh1ZIguDA
因為5號 諾蕾雅第一次笑
因為諾蕾雅 5號第一次揸高達上score
翠星 同 樂園追放色色系機人番
肥佬前傳 到本篇和平咗二十一年手疏好正常姐
Age 白狼先唔正常 未死之前唔計菲魔主角群戰力top 2
前傳咪又係屈反制波
用部爛鬼製式量產機同魔靈打到咁算好好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞