[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
搵得諾蕾雅講下集預告都估到佢今集兇多吉少
係估唔到suckdick條線都咁快埋尾 仲有5號竟然會大膽示愛 明係嫌齋派便當虐觀眾唔夠
可能係狸貓坐上高達,然後完左
End of Witch from Mercury
4集後第一季part2完

等第二季爆死
唔炒車就係
有鐵血前車可鑒唔敢亂咁黎
00 之後真係無一套野比到類似既慷慨激情我
細佬可唔可以原諒大佬弒父
或者理性分析係沙迪克間接害佢阿哥錯手弒父
雖然現代戰爭唔會再有成堆人/戰機坦克一齊打
但係作為觀眾始終都會想睇下一大堆機械人互片
或者一兩個ACE開無雙打一大堆卒機
d機設可唔可以再執執佢
suckdick點都好過朱古力啦
勁撚唔開心
點解次次都要寫到地球人俾人打到仆街 最後要靠宇宙人施捨先會俾和平
on99 5號同綠毛難得可以走又要死一件 蘇菲又俾外掛屈死
下套高達實係大打㗎啦

ANN日日報俄烏+台海問題

唔明屌乜,根本俄烏之前你寫一個打大仗嘅作品係日本唔會賣得出

睇86就知
送走證據 拉晒佢哋都冇用 可惜最後拖唔夠時間人贓並獲
古惑咩仔隻dup

當年0079馬沙第一次打阿寶係咪古惑仔隻dup

Zeta尊尼成日同奶油1on1係咪古惑仔隻dup

依家係講緊呢類不對稱作戰喎

小規模衝突水平喎
最簡單嘅一個例子就係

打大仗嘅86賣得1700

已經答咗個問題
最後換咗編劇冇死到人但反而冇咁好睇
以前d 戰鬥畫面真心高質
分鏡又靚
又睇到部機斬擊, 炮擊, 迴避姿勢
而且有有型既pose 賣模型
老實講得番4集狸貓仲7下7下
我真心有少少篇幅焦慮
得番4集要解決太多問題,而且商品b仲未出場
如果係其他高達,悠木碧大亂鬥果陣射爆咗果個人做大氣層,全部學生就已經俾外太空吸哂出去。
今集真係唔算黑暗
呢套啲budget點會唔夠
係要照顧未接觸過高達嘅新觀眾
或者咁講 係睇開異世界同龍傲天遇到啲設定複雜啲就嘅觀眾
人哋咪就係想做

只係你冇去留意=當冇事發生

你不如認真啲睇再出嚟講

更何況俄烏2022年2月開拖,水星2022年10月播,點睇水星都應該係2022年2月開始寫,點會受俄烏影響

係俄烏之前日本人對戰爭咪係WFC

86夠係打大仗,結果賣得1700,仲陰公過龍哥

已經證明咗日本人根本唔受呢套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞