[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
其實改少少劇本就唔需要古爾衝動: 沙迪克拖時間, 大家按兵不動, 肥佬自己先入校園 > 沙迪克估到自己單野揚左, 叫後宮放norea出去 > 船上發現有suck dick架船離去校園 (仲見到鼻胃管) > 兵力不足之下古爾要出動 > 沙迪克trask talk 之後先腦衝
咁要視乎義父係唔係suck dick 同space league個deal入面嘅重要條件
我覺得唔多唔少係個對比
之前佢還返電話俾五號嗰集話過 高達Pilot邊有得講下一次
由佢講出嚟話遲啲 啫係見到有希望嘅未來
本身就係劇組棄子
人設成個雷忍咁
Meanwhile4號係悲劇無口王子型
Character build up又唔及大哥
部機d貼紙多撚到素組完全唔掂
頭幾集就話佢決鬥賭女人
主場嗰集變毒撚唔敢追女神
之後變朱古力
佢個意思就係唔沖上去拖時間既話老豆班機走唔切
「讓」俾佢做護花使者但完全失敗,條氣咪唔順囉佢成日做到好理性好陰謀咁但實質係個好感性心胸狹窄既人
同馬沙拋下一切衝去同寶少隻抽一樣
但其實唔係有怪力亂神級嘅psycho frame 力場,馬沙係work
加美尤令我諗起lock off 艾紐、真同stella
今次全集都好沈重,死左咁多學生
細佬又知道左大哥殺父
btw上集係加美尤講今集標題
今次係爆炸頭講下集標題,唔好呀
唔會啦應該,下集個標題咁正面
age都夠多集啦
人棍價
如果total 50集一定會好好多
都係 雖然好多人都同情佢,但都仲有一堆話死得好 咁多罪孽無得唔死之類
50集一定寫爛哂
只係因為佢唔係主角
巨人果邊艾主席大把支持者包括我
P.S.同埋我覺得水星D畫面真係好和諧
想做到個效果但係又要就住想全年齡睇得
就算死勁多人最多都係俾你睇下俾石宅死或者一堆屍袋
唔會有D爆炸炸到爛哂,俾子彈射穿哂既屍你睇
所謂大屠殺幾乎睇唔到「殺人」
剩係見到D野爛哂D人雞飛狗走
下一個畫面就係有一兩條屍俾野宅住咁
成套野得拍蕃茄畫面刺激小小仲要擺到最尾便其他國家唔播得可以一刀cut哂
所以呢套野肯定唔會寫好多野去令你接受屠殺呢個行為
唔會好似巨人咁咁多人覺得艾主席/福洛係英雄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞