[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (43) 我真的已經。。。受夠高達了

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我想諾蕾雅有好結局多啲
不過秒死都算善終希望有得做宇宙女鬼出下埸
一下死算好好嫁啦
俾人捉到一定瘋狂虐待
恐怖份子冇人權既,仲要係宇宙叫天不叫地不聞慘過新屋嶺
宇宙聯合係盧覓雪背後班人
目的係制衡Benerit Group
入面有鴿派盧覓雪
亦有鷹派暗中支持Ochs Earth地球魔女+弗德黎明
同金毛係互相利用嘅關係
本子內容…
中國已經有人放料話會有續作
時間係seed 劇場版之後
形式未知
有冇link
簡單講軍火商同出資者剩係會想睇到自己既軍火有優秀實績
只要唔衰走私其他野真係wfc
好似係S1之類
不過其實都係trust me bro
比部吉姆王大哥揸,一定得
都唔駛點放料
只要收尾唔係衰到好似age咁都好難唔出續集
況且今次水星已經打保守牌打到見邊個角色人氣高二創多就幫佢加戲
本身個鉗夾完人都唔會爆
係對面用爪插佢嗰吓整爆咗
希望有續篇
有啲接受唔到大哥咁快就搞掂suck dick

貝睇怕集數限制一切,如果可以嘅話,想睇佢哋兩個政治手腕比拼多啲,最後先係機體決鬥。大哥忍唔住腦充血都情有可原,但suck dick嘅表現就完全令人失望,成個白卡咁米米前米米後,最後仲要走唔到佬

感情戲同Flag有啲老土,學園線已經玩完。希望老母條線可以收到個靚尾
你幾時有大哥有政治手腕既錯覺
佢搵米米幫佢復興間公司都叫做有少少

雖然才能都係去晒駕駛技術果到
如果5號先係最後boss 既話,會唔會令大多數人跌哂眼鏡
好難扭喎, 冇財冇勢, 部機都棄埋
我覺得suck dick其實一早就比編劇放棄左
成個角色最有靈魂剩係得6打2果集
之後就好行屍走肉咁做反派主謀
雖然話做左主謀,但基本上係冇乜由佢角度出發
期間又冇名台詞又冇內心戲又冇獨白
好多時應該屬於佢既場合結果都係唔多過兩句or close up佢個樣就算撚數
佢咁快比人收皮真係完全唔出奇
如果養父冇被捉到,咁佢都輸唔晒
沙迪克係咪致敬緊鐵血個朱古力

你敢違抗擁綁走左義父的我嗎?!
編劇放棄 >> suck dick 部機賣唔去 >> 編劇再放棄 >> suck dick 成為一個平平穩穩嘅中boss (又唔算好弱智同一事無成, 但明顯俾大boss比下去, 反而因為咁先forgettable)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞