SONY CEO:希望培育出像瑪利歐一樣的IP

688 回覆
662 Like 31 Dislike
Zelda d NPC真係好正
有獨立既行動模式
覺得係莎木NPC既加強版
d對白又好鬼抵死
條村仲要分晒邊d係屋企人/ 同鄰居既關係點樣
學校仲有本紀錄講晒d小朋友既性格, 係邊個村民既仔女
真係好癲
仲有另一隻俺之料理都係
粒菇玩到磨晒d膠粉出黎...
乜原來hello kitty同winnie咁賣得....
mgs3 remake都係聽下就算
出到黎大機會伏...
sony真係on99...
之後用緊tifa主題, 仲要有tifa主題曲
一開機就覺得心曠神怡
屌你依家ps5冇主題
有時湊女攰得滯走去訓覺好過
平時打機都玩影相mode
但係呢隻影相真係好好feel
winnie都話 hello kitty都要懷疑
唔係Sony自家,好似超音鼠咁,係等三方研發,而且都有誇平台上線。
岩田聰:
on my buainess card, im a corporate prrsident;
in my mind, im a game developer
but in my heart, im a gamer

記得睇過訪問, 宮本+青二
佢地都係話自己負責guide 班年輕人既創意, 要有"任天堂氣質", 其他細節佢地(自稱)係放手比年輕人搞。 所以keep 住有創新之餘又保留到任天堂既特質
係日本傳統工作文化裡面可以衍生出呢種任天堂文化真係好難得...
只有gamer先知道gamer想要D乜

頑皮狗條垃圾就唔係gamer 係LGBTer
現在個RIGHT 喺暴雪度
其實幾好玩
同fd 一齊鳩下 又可以雷隊友
啲設計元素同關卡都特別
太陽能係方便影相啫
唔代表佢唔打機丫
SEGA 90年代都有IP 超音鼠
如果個時SONY 個果時代有出過呢D 咁代表性既人物, 應該可以留到依家
其實唔係冇只係唔識點發展
多樂貓捉馬騮呢啲都係佢地整出黎
咁你有無見過佢提及過任何關於PS5或者打機嘅事情
你話送俾鄭伊健兩夫婦個說服力仲大
重有記得以前PS 出新機例牌有隻GOLF GAME
出完隻VR SONY已經擺低左4年冇出過新作

好似間第2廠自己整左隻GOLF GAME 落IOS同SWITCH,可能SONY又已經放棄左
可能我唔係成日打機唔識,Sony我只係知有tales of 系列,但其他公司我都講到一,二個代表作:
Sega: 超音鼠,各種大型街機。
Koei: 三國志,信長,無雙
Bandai: 高達
SNK: KOF, 侍魂
Capcom: 街霸,Biohazard ,mon hunter
Konami: MGS, 遊戲王
Sq enix: Kingdom heart, FF, 勇者鬥惡龍
tales of 計落sony?
有錯請指明
我真係唔熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞