SONY CEO:希望培育出像瑪利歐一樣的IP

688 回覆
662 Like 31 Dislike
cap coins 一向好實際
正仆街
其實又咁諗
地球上得任記一間game廠可以將遊戲IP做到咁大
其他game廠無一間得
EA, 2k, Ubisoft, 動視嗰啲一樣玩左咁多年都唔得
最接近嘅得SEGA嘅超音鼠
Capcom嘅街覇都紅過但都無以為繼
所以其實都唔係咁易
我印象中好似好耐之前都確實左MHW會出2 ,

佢真係到出個日自然多人買,MHR講真咁樣出同唔出真係無乜分別。人地x box game pass有佢重要比錢買。而且有愛早係Switch玩左。
係太空賽跑,勁好玩
PKM都係搵廠OEM啫
暴雪當年魔獸世界重勁,可惜之後成日撚啲死忠

下下留一手玩死左自己
久多良木健開頭搞PS3搞到一鑊粥俾Sony兜左(其實臨尾佢走去權鬥爭做社長)

佢話PS3就好似一架裝法拉利引擎既寶馬,任天堂啲機只係得意既日本家庭車
唔撚明點解D 大公司要取悅呢班撚樣。
捉馬餾好撚好玩 又多地圖 格鬥個集都好玩
魔獸都係停留喺遊戲電競
唔通LOL又係勁IP? 有咩角色受歡迎?
Pokemon嗰啲電影動畫玩具漫畫奶樽乜叉都有喎
講搵錢兩回事啦
Toro?
Psp成日玩patapon
洛克人
惡魔城
遊戲王
你會唔會買隻魔獸公仔俾小朋友?

不如罪大買左Capcom算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞