SONY CEO:希望培育出像瑪利歐一樣的IP

688 回覆
662 Like 31 Dislike
Bandai好浪費其實

拎住digimon咁好用嘅故仔,廿幾三十年都出唔到一隻神作
紅一陣都上唔到大檯 算把啦
講緊培育大ip呀
用魔獸同mario比
佢出GAME一向都廢
出機就更廢
變左APPLE黑歷史
人中上撚到大檯咩
都係果句
你奧運走個桐生出嚟好唔好睇?
你識野你啱
講真洗撚理班傻閪sjw咩
淨係識吠
又唔出錢買
仲要對社會一啲貢獻都冇

班整game嘅又係on99任佢地舞
好心搞清楚邊啲人先係米飯班主先啦
明顯冇心將DGM作為一個長遠既計劃去經營
由頭到尾都係賣到玩具就算,咁多年黎都冇整合個世界觀,淨係出新設定同新數碼暴龍有鬼用
搞到依家都係玩懷舊,重係亞古獸

同PKM比真係高下立見,人地比卡超係象徵之一
DGM出亞古獸就只係想昆細個睇01既大人落搭
你見嗰D 電影票房都唔多好
永遠要俾錢一刻哩班人就唔知去左邊
迪士尼啲IP換唔到錢 最近任天堂套馬利奧好成功,你不如睇吓依家電影票房排名係邊啲公司。

Sony都叫做有套蜘蛛俠,其他除咗侏羅紀全部都係迪士尼。套阿凡達都係22年嘅事。

我淨係講Frozen,啲周邊都勁多BB女買。更唔好講星戰 Ironman,公主反斗奇兵個啲。

只係因為佢太強大,普通成績大家都認為佢唔合格。但係佢對比其他公司已經蚊同牛比。

佢依家直頭係壟斷左人類entertainment行業,基本上無人係唔會接觸到佢啲產品。
估唔到高達有咁高,講真如果Bandai生性啲。

佢啲成績一定更好。仆佢個街啲game 95%係伏。
manda第3季sell girl boss power 已經差左好多
manda起第3季直頭變左配角
索尼子關唔關索尼事
任記真係清泉 波照露 又唔玩黑人同性戀
PSV個隻無問題但部機冇人買
基本上都係模型嘅收入我比較估唔到係北斗神拳竟然仲咁高
不過頭先睇返張圖應該都好耐之前

22年個排名已經唔同左
古惑狼其實ok 老少咸宜
明明DGM動畫 電影都屌打PKM
世界觀我直頭唔覺得差過harry potter
sony好似故意唔走可愛風
可能以為咁樣可以霸成人同青少年巿場
計撚錯晒數
淨係可愛風引到女人玩
d厹就仆晒去玩啦
可愛風吸引女人同小朋友
小朋友大左就係消費嘅一群,然後再買俾佢哋嘅小朋友
Mario 甚至叮噹就係咁樣
唔係SONY自己野
當年佢只係發行商有得獨佔
Spider-Man呢
嚴格黎講真係Sony自己放生唔繼續搞
本身由sony貓出世到而家係另一間公司Bexide做 一直都唔屬於sony
出game出到好似親生仔咁 但中途就甩左手
間公司變左出電話game搵食吊命 做極都係細廠
諗起PS之父話PS3係寶馬+法拉利,任天堂D機係日本家庭車
我同意你講阿
我意思係如果佢有心應該要點做
唔係想佢咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞