SONY CEO:希望培育出像瑪利歐一樣的IP

688 回覆
662 Like 31 Dislike
同罪大一樣脫晒節
日廠俾所謂3A大作同手機遊戲打到殘晒
佢自己都冇晒人要判返俾鬼佬整
全球F konami之後散晒啦
啱啱有人提隻國民game桃鐵都要任記幫手
按摩城變bloodstrained
仲肯出返隻合集算執到,魂斗羅一樣
唯一驚喜得silent hill 2 remake,但都只係請槍整,純發行
盧旺達傳說
記得以前Gameboy Wario land 要完全打爆機都可以玩半個暑假
佢近年都唔係靠出game 賺錢
根本冇心搞
好似已經出過
勁正呢隻

spiderman 都俾Sony 拍到收皮咁
bitch 有出game 咩?
呢幅係2022呀
極罕見的清泉 post
幅圖

上面堆ip九成俾sony自己搞死
胖公主第一集最好玩
之後改做3D改咗玩法即刻唔好玩

想似Mario個類深入民生
我估得sony貓,PS2係有出過隻
Party game,不過之後又無晒下文

捉馬騮你就話虐畜
咁parappa又衰D咩?

任記係一步步培育自己個ip
你Sony想一步登天唔得就pass
急功近利點會成功
唔講而家啲左膠嘢,而家過份追畫質搞到啲game 成本大增,一係一隻game 斬幾part (eg FF7re),一係大量DLC
咁搞法真係唔會再買Sony
冇玩OW2,原來之前講會出既PVE唔出啦?
咁其實隻2同1有乜分別?
任記點會冇黑人,通常遊戲有沙漠地區既話就會有 黑/深啡皮膚既人。
不過出親都唔會令人討厭,例如新果集火紋既沙漠公主,zelda既露珠
應該唔會,我見啲網2020年已經有依張圖。

2022年第一應該唔同左。

其實Pokémon 第一不意外,加上迪士尼啲IP都拆散晒去計。

最西利反而係Holle kitty 同Winne the pool點解會咁勁

如果成個Disney合一齊去計應該會比啲政府告佢壟斷
因為佢自然
唔係夾硬加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞