SONY CEO:希望培育出像瑪利歐一樣的IP

688 回覆
662 Like 31 Dislike
自己唔繼續搞捉馬騮同PaRappa
聽人講
俾人告虐待動物所以唔再出
佢老母閪
我個陣勁撚鐘意玩自由戰爭同重力異想世界
結果俾佢cut撚左
咪有隻Sony貓囉
我覺得佢係有諗過搞little big planet既
佢自己執左日本STUDIO
鬼佬STUDIO好似冇乜出過D老少咸宜既IP
全部都俾你地自己搞死曬啦
除咗gow之外,好似所有ip都玩爛曬
捉馬騮比佢浪費左
係 Sony基本上係IP Killer黎
重力好正飛嚟飛去好過癮
PS1到PS5都冇一隻搞得起
任記啲機夠低門檻
廿幾三十年前一部gameboy就做到人人都有部咁滯
啲game又好玩(俄羅斯方塊,pokemon,mario)自然做到街知巷聞
啲人由細就開始洗腦
依家仲有薩以達

Sony啲機行高畫質門檻點同
近年啲機貨又難買 又貴過任記成倍
同埋只在家中用電視玩
仲要啲自家game玩政確
依家先諗做長青ip已經太遲
得戰神有得fight但小朋友未夠歲數玩
地平線同tlou已經爛左

利申:有PS5,3080 但係無Switch
勁好玩 個陣仲要玩兩日通頂
俾返啲ip我呀屌
諗番起古惑狼好在唔係佢親生只係做左幾年發行商
其實sega sonic以前個勢ok但果時又整多隻nights之後又用返sonic其實人中應該整返個sonic支線谷下
入黎就係想講sony有捉馬騮
係自己唔繼續搞
PS1年代一大堆ip,之後就嫌小學雞無前途玩高科技玩靚靚畫面.........依家先黎醒悟,會唔會太遲?
就算真係有多元宇宙 我都想像唔到sony可以開發到類似splatoon咁3-80歲都岩玩嘅game
重力異想咁正都cut
個玩法仲正過老任啲game,繼續進化落去肯定係一代經典ip
30年前玩過Mario,睇下30年後sony有咩知名IP
搞唔起+自己放棄 怪邊個
係上手ceo開始要做高檔形象 放棄晒d中/小ip
唔係既話十年內開始搞 已經做到個
而家得返隻asshole boy同sackboy無人識
重力sony無咁好想像力幫個ip進化
uncharted、地平線、the last of us全部左膠化,結果game迷根本唔受

killzone、resistance呢d明明都係好評,整整下又唔整,死靠cod,點解人地話收購又唔抵得

唔重視日本部門,搞到PATAPON、
捉馬騮、樂克樂克、無限回廊、重力異想世界、白騎士物語呢d經典全部收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞