SONY CEO:希望培育出像瑪利歐一樣的IP

688 回覆
662 Like 31 Dislike
唔好睇小 動物森友, 吸新客黎講呢隻世一
人地老任寧願頂住d 左膠傳媒攻擊太似打機 無新意
都要堅持尊重fans 按原本設定咁出

sony 就算撚數啦, 第一樣野就諗加LgBT
老任深明LGBT 同spec 撚唔係客,都廢撚事理佢地
都多撚魚,明明本身都好多IP,點解係要似人地老任啲野,咩野捉馬嬲俾人投訴,donkey kong俾Mario打足咁多年咪又係咁出,就算唔講捉馬嬲仲有古惑狼呢?
MH, MHG, MHP年代為咗刷粒紅玉淨係斬條尾
無紅玉就quit 任
同獵魚翅啲人一樣
好多人買PSP係為咗睇片/聽歌用,打機只係BONUS
果陣手機都未做到咁多野。
真心咩
印象中當年psp 入片好煩,唔係主流既rmvb
唔撚駛理佢 條友我記得佢 on99咁
多人用就唔可以都多人買正版?
條友冇邏輯的 無視佢就得
弱智仔嚟
要自己convert file format,嗰時個fd好有心機入幾套av帶去露營睇
係,唔知係m3p 定乜鬼野先播到
所以我對於好多人買黎睇片呢個講法好有保留
陳伯都可以理解 話哂佢係SONY藝人
送比D九唔搭八既KOL真係唔知做乜鳩
陳伯應該會打機喎
lou2就話, uncharted都有爛尾?
冇爛 但再做落去嘅話肯定爛
又係要用女角色、黑人
同埋點都做唔到任記嗰隻大眾化
唔講Zelda, Mario, Pokemon 嗰堆
一隻星之卡比都已經入屋過其他廠嘅角
其實電影化敘事本來咪就係為左令劇情好睇
rdr, last of us 1咪就係電影化敘事用得好故事又好睇
本來係無問題, 畫質進步就必然更傾向電影化敘事
唔通你想睇到堆人仲個個企定定係到出對白無配音咁咩
就算zelda E家都唔會咁做, 都比以前更傾向電影化, 又有左配音
你諗下以前既zelda做唔做到botw公主喊link攬住佢果一幕出黎?
唔係電影化敘事有問題, 只係個比例要做得岩, 敘事做得好就ok
呢隻先係任天堂最underrated既系列
講質素完全唔輸zelda, mario, 好可惜
應該好似Xenoblade咁繼續出
我記得第4集個故事我玩果陣爛到屌左出聲
大約係主角阿哥呃主角比個大軍閥要脅要佢搵寶藏
但中段話佢阿哥原來講大話 個軍閥一早死左但又解釋唔到除左軍閥仲邊有咁多人有人力物力去追殺主角team人 同埋搵個死左又咁出名嘅軍閥做大話本身個主角咁撚醒無可能唔知
我記得第4集個故事我玩果陣爛到屌左出聲
大約係主角阿哥呃主角比個大軍閥要脅要佢搵寶藏
但中段話佢阿哥原來講大話 個軍閥一早死左但又解釋唔到除左軍閥仲邊有咁多人有人力物力去追殺主角team人 同埋搵個死左又咁出名嘅軍閥做大話本身個主角咁撚醒無可能唔知
主要我覺得本身大軍閥要脅佢阿哥個故仔設定幾好 但係中段畫蛇添足就無喇喇話個大軍閥唔存在 真正反派係佢地舊拍檔立即成個故事downgrade左
高木就算數嘅啦,無印閃亂係3DS game喺老任平台本身都有唔少人氣但係自己奶sony奶到個IP收皮

今個禮拜有marvelous直播睇下會唔會有新消息啦

NDS有出過隻由peach公主去救mario的game

老任好多game都係咁
操作唔難上手,畫面又大人細路都OK
但你要玩得好深入又得,就咁打爆機又得
同時間兼顧曬大人細路
見上面無咩人講仲諗左陣唔通記錯隻粉紅惡魔唔算任記ip
低門檻橫版動作遊戲 仲要多款變身 真係屈到
仲有周邊搵錢嘅威力好大
細路、大人、少女通殺
粉紅色都大受歡迎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞