[ARMY]防彈少年團BTS討論區(41) Best moment is yet to come

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
阿俊都叫皇咁仲有邊個唔係皇
佢都已經摺到日日唔係行山就美術館架啦仲想點
出多十隻碟都仲得
收收埋埋咁多歌靈感爆棚啲人唔恨得咁多
Indigo 真係聽十年都唔會厭嘅碟
點解可以咁有才
Dday都係聽唔厭
Dday雖然我買唔到飛
但我有睇到最尾果日online streaming
其他kpop根本冇得比
有啲團連live band真唱都未做到
D day 我係會聽到喊
我都係 係用音樂治癒大家
你咁講都啱 但我希望佢哋2025年 齊齊走人簽其他公司好過 而家公司就算點好 都唔會擺好多資源喺佢哋度 係攞佢哋賺嘅錢造新團 仲未計成日整埋啲濕鳩造型 家族愛 仲有個垃圾COO 叫國會快啲通過法案 叫佢哋服兵役 壓榨佢哋本身價值 呢啲行為可恥至極
心諗專心摺埋淨係寫歌比你本命好唔好
D-Day 我睇咗好多場online 都覺得點解仲可以咁好睇
一個人無馬戲團出嚟耍雜技
一個人一支咪都可以咁好睇咁好氣氛
真係唔係流水作業式kpop 可以比
rapline啲mixtape都係聽唔厭,今次佢哋嘅solo三隻我都好鐘意
期待珍隻磚
問題係K-Pop想要嘅係流水式作業造星 資本家齊齊賺錢 而唔係一個上咗神枱嘅天團 所以咪俾人打壓囉
去完第一次就明點解啲i-army會周圍飛去睇曬咁多場D-Day 少少後悔冇撲多幾場飛
淨係比支結他同個鋼琴佢已經好好睇,首首唱入心
唔好
人地想要大制作+外國制作人
邊睇得起rapline
好糾結
韓國仲有咩公司係好丫?
YG?SM? JYP? 去到人哋都唔慌當你自己人
仲想喺韓國撈又唔可以淨係簽國際唱片公司
山頭主義連上電視打歌都可能無佢哋份
變咗上市公司之後係好多嘢變差咗
營運上要睇股價做人,我都好唔鍾意班管理層
但我諗房PD 由細睇到佢哋大,點都唔會睇住佢哋死呱?
唔知係咪我太天真…
你買到已經好撚西利
我encore場想趁虛睇下
入到個網見自己排唔知9萬定10萬就知可以收皮
所以大家真係要早啲為2025 做好準備
個爐愈圍愈大,啲飛愈嚟愈難搶
佩服台灣army 不眼不休㩒足十日
我買唔到都抵我
睇咗一場日本一場singapore想睇埋encore但唔夠人搶
ig班代購好似個個都搶到3場encore咁
其實邊度都唔洗去留返hybe就岩
Hybe係賤
但已經冇公司夠佢玩
唔夠韓國人爭,用app搶又快過用web,佢哋仲有得鎖票+一撳pay就比錢,global乜柒都冇食曬屎
咁旻咪都有講pdogg 叫佢第一隻碟唔好搵哥line
展現多啲另一面俾大家睇嘅
雖然都好希望佢哋可以放下對hot100 嘅執念去做音樂
明顯jk 仲好想衝
唯一可行嘅係佢哋自己自立門戶開公司
但BTS個名同所有歌嘅版權唔知可唔可以收返
追K-POP咁多年見到成功轉到名同拎返啲版權嘅真係五隻手指都數得哂
咁大棵搖錢樹 以而家HYBE咁鳩屎
真係唔樂觀…
作為老粉絲真係唔想見到佢哋再被公司虧待
Tour又好MV又好 最好係佢哋可以做自己想做嘅事
唔使屈服於公司 唔使比公司利用
我都係咁諗
留喺hybe仲繼續係大哥
同埋hybe 打通哂國外網絡
自己組班開公司都搵唔到咁多人幫手啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞