[ARMY]防彈少年團BTS討論區(41) Best moment is yet to come

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
大家好,這裡是BIGHIT MUSIC。

防彈少年團成員V即將發行solo專輯《Layover》。

《Layover》由5首歌曲和bonus track共6首歌曲組成,推薦大家按照1號曲目到5號曲目的順序,依次欣賞。

1. Rainy Days
這首以下雨天為背景的歌曲,日常生活中各種各樣的白色噪音與V的嗓音融為一體,讓感性倍增。

2. Blue
在向Old School R&B音樂致敬的同時,添加了現代式音效,使歌曲更加特別。

3. Love Me Again
一首素淨的R&B歌曲,憑借充滿感染力的余韻增添了美妙的氛圍,V特有的低沈音色的魅力構成了歌曲的特點。

4. Slow Dancing
作為本次專輯的主打歌,這是一首70年代浪漫靈魂樂風格的歌曲。一如歌名,可以讓人感受到自由且慵懶的Laid back。

5. For Us
這首縈繞著專輯余香的Pop R&B歌曲,是為專輯畫下句號的尾聲曲,獨特的歌詞和V的音色散髮出深邃的感性。

6. Slow Dancing (Piano Ver.)
這首bonus track是《Slow Dancing》的Piano編曲版本,旨在讓聽眾享受到不同於主打歌版本的魅力。

此外,還計劃製作並公開全曲的MV。

在發行《Layover》的同時,V還將通過特別的舞台和豐富的活動與粉絲們見面,請大家對開啓首次solo活動的V多多給予支持和期待。

*預購時間:2023年8月8日(週二)上午11點(KST)~
*開售時間:2023年9月8日(週五)下午1點(KST)

泰泰隻磚好可愛 仲有碳兒
內容物好靚,但好nj
全曲MV! 好期待!!!!
搵閔老母嘅好處係多MV睇
但旻咪毒唯肯定嘈到拆天
佢哋到今日都嘈緊公司拒絕旻咪想拍多個mv 嘅要求
張album好可愛
https://www.newsis.com/view/?id=NISX20230808_0002406072
國會議員要求國防部放防彈去童軍大會個閉幕式
https://n.news.naver.com/article/003/0012019416?sid=102
消防廳話會就童軍大會閉幕式考慮全國進行動員令
搞好防水災準備先啦 個風打到嚟啦

而且童軍大會搞到咁多人熱衰竭
死都唔提早完左佢
仲要拉防彈落水

次次一有世界級盛事就拉防彈落水
當防彈係遮醜布?
唔講其他,但佢哋唔係機械人
唔洗練隨時行上台就表演到㗎嘞咩
大哥成9 個月無跳過舞
咁樣格硬搵防彈嚟擋
只會顯得班政客更醜陋
班毒唯又有得嘈 屌你V仔可以有五個MV Jimin就自己出錢拍多幾個都唔得
班毒唯肯定嘈到拆天
不過閔老母喺專訪到講過佢幫NJ拍咁多個MV無特別洗多咗錢,係佢識用錢啫
呢個女人再唔鍾意佢都不得不承認佢有料
希望咪咪真係planning something big
佢值得擁有更多!!!
就算你預算一樣 你點樣解釋Jimin 自己出錢公司都唔俾佢拍MV先 擺明差別待遇喎
有時明點解毒唯會嘈
Jimin billboard hot100 #1冇一篇正式恭喜嘅文章weverse magazine仲要用佢個#1嚟吹奏種族歧視嗰個鬼佬
咁耐都冇restock like crazy但不停谷seven
佢哋冇一日唔嘈架啦,泰有5個mv毒唯就嘈冇tour
真係好心痛咪咪
待遇真係肉眼都見到嘅差別
大家都努力安慰自己公司對咪咪都唔係咁差…
但忙內line 嘅待遇差別真係幾明顯
講真,雖然567之間人氣都有差距 但咁樣做真係太離譜 講真Jimin 唱歌起碼前二好 跳舞都起碼前三 但公司就放咁少資源喺佢身上 唔怪之得班毒唯日日都喺度嘈,叫佢自己單飛 唔好同公司續約 我相信Jimin見到咁 或多或少都會有啲妒忌 佢哋唔係聖人 見到隊友差別待遇冇可能心裏一啲波動都冇
呢五首歌係英文定韓文?定係韓英?
呢個係咩事,我完全無聽過
佢希望公司出多個MV 自己願意出錢 但公司最後冇幫佢出 冇記錯就係咁
依家咪粉嘈到拆天
都真係好明點解咁嬲
公司政策真係令人好分化
本來大家主打谷Like Crazy 做2023 most streamed song
但依家聲勢去哂SEVEN 到
我本命小國都有啲於心不忍
咁...都幾明顯大細超
Jimin想拍就話唔得,事隔半年泰亨就全碟都出mv
解釋唔到
你諗吓係全部都有MV 分分鐘JK都可能剩係兩首有MV咋
你除非一年出一個solo 如果唔係肯定會分流 你一年出一個solo七人集結就要再等多幾年 冇可能會咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞