測量(GP,BS,QS)討論區3

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
QS 真心好悶
覺唔覺

駁唔到

係好撚悶

點搞
係咪儲多幾年年資都係咁悶

我做左2年乾收銀 好悶
但又唔想搵工

係咪因為考緊牌
QS 真心好悶
覺唔覺

駁唔到

係好撚悶

點搞

我做左2年乾收銀 好悶
但又唔想搵工

係咪因為考緊牌

係 考part1都驚fail
QS 真心好悶
覺唔覺

駁唔到

係好撚悶

點搞

我做左2年乾收銀 好悶
但又唔想搵工

悶都唔緊要
最煩係鑊氣重
喺間唔知算唔算大既gp firm 做緊intern, 都已經做到想轉科

GP 其實好好做......考完牌好易轉去做i-bank / private equity (real estate investment).............點解諗到咁灰?

qs 有冇機會去到
QS 真心好悶
覺唔覺

駁唔到

係好撚悶

點搞

我做左2年乾收銀 好悶
但又唔想搵工

悶都唔緊要
最煩係鑊氣重

巴打成日比人屌

成日見到上司比人屌
喺間唔知算唔算大既gp firm 做緊intern, 都已經做到想轉科

GP 其實好好做......考完牌好易轉去做i-bank / private equity (real estate investment).............點解諗到咁灰?

qs 有冇機會去到

第二個行業黎

qs 有冇機會去到

第二個行業黎

兩樣野拉唔埋?

qs 有冇機會去到

第二個行業黎

兩樣野拉唔埋?

QS同GP冇咩大關係

qs 有冇機會去到

好難.......

qs 有冇機會去到

好難.......

ibank PE 未又喺打工仔,腳踏實地啲啦

qs 有冇機會去到

好難.......

ibank PE 未又喺打工仔,腳踏實地啲啦

咁地位同工作量係唔同既
CEM讀到想放棄
CEM讀到想放棄

點解
有冇人in過aecom
個流程大約係點

我in過fg
成個interview好煩
有冇人in過aecom
個流程大約係點

我in過fg
成個interview好煩

唔煩 勁易請
不過好唔好做就
CEM讀到想放棄

i know that feel bro

CEM讀到想放棄

點解

英文底唔好 自己睇notes根本唔識
CEM讀到想放棄

點解

asso background?
CEM讀到想放棄

點解

點解唔讀cpe
CEM讀到想放棄

點解

點解唔讀cpe

cpe聽人講唔得

Cpe一樣有學會認可,同埋唔洗點考試,認受性方面,我覺得對香港hr黎講,大部分外國大學都係一樣(野雞)
CEM讀到想放棄

點解

點解唔讀cpe

cpe聽人講唔得

Cpe一樣有學會認可,同埋唔洗點考試,認受性方面,我覺得對香港hr黎講,大部分外國大學都係一樣(野雞)

佢地眼中剩係識8大同埋牛津劍橋哈佛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞